Waar ben je naar opzoek?

Programmeren kun je leren: coderen voor kinderen!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Programmeren kun je leren: coderen voor kinderen!

In 2014 ontdekte ik bij toeval dé leukste iPad gadget voor kinderen. Het OSMO pakket. Toen was deze nog niet te koop in Nederland en heb ik het starterspakket over laten komen uit Amerika. Vanaf dag één wordt hij hier veel gebruikt. Ik vind het leuk om de iPad ook op andere manieren in te zetten. Educatief en leerzaam! 

OSMO in het kort

Osmo Coding is bedacht door een team van het Tidal Lab dat verbonden is aan de Northwestern University in de USA. Dit team bestaat uit wetenschappers die gespecialiseerd zijn in het onderzoeken, bedenken en ontwerpen van innovatieve en educatieve leermiddelen die gebaseerd zijn op hedendaagse technologie.

OSMO is een ‘award-winning’ spelsysteem die een geheel nieuwe interactie met de iPad biedt door de combinatie van fysiek spel en tablet gameplay. Osmo brengt fysieke spelletjes naar de tablet en stimuleert spelenderwijs creatief denken en sociale interactie. Alle spellen kunnen na aanschaf van de basis set worden gedownload in de Apple® App Store. Overleg met elkaar over de betekenis van woorden. Daag je vader of moeder uit en laat ze zweten. Osmo brengt kinderen en hun vriendjes, vriendinnetjes en families dichter bij elkaar. Plezier is met Osmo gegarandeerd een feit. Nog nooit was spelletjes spelen zo leuk!

Programmeren voor kinderen: OSMO Coding

Ik ben blij dat OSMO nu ook naar Nederland is gekomen. OSMO komt ook met uitbreidingen en ik heb samen met zoonlief het OSMO Coding pakket mogen proberen. Zelf houd ik erg van gadgets en dit op een educatieve manier inzetten. Ik vind het dan ook erg leuk om dit samen met mijn kinderen te doen.

Het Osmo spel ‘Coding’ speel je met instelbare fysieke blokjes waarmee je het spelkarakter ‘Awbie’ in alle richtingen kunt laten lopen en springen. Awbie houdt erg van aardbeien. Ieder spelblokje werkt als een codeer commando waarmee je Awbie zo snel mogelijk naar alle aardbeien leidt in een wondere wereld van schuddende bomen.

Met Coding leer je spelenderwijs de basisprincipes van het coderen/programmeren en los je problemen op. Zo leren kinderen om succesvol te zijn in een wereld die steeds digitaler wordt. Osmo Coding is de meest eenvoudige manier om uw kind kennis te laten maken met coderen.

Aan de slag met OSMO

Wil jij ook aan de slag gaan met OSMO? Dan heb je wel eerst het basispakket nodig én een iPad. De Apps zijn vervolgens gratis te downloaden in de Apple App Store. Er zijn verschillende uitbreidingspakketten te krijgen waaronder: OSMO Coding, OSMO Genius Kit (hierbij krijg je ook de starterskit), OSMO Numbers.

Kinderen leren programmeren

Heeft jouw kind interesse in het leren programmeren? Dan is de gratis website Sratch ook erg leuk. Op deze site leren ze de beginselen van het programmeren door het maken van een project (game). Ze geven de computer de opdracht om figuren te laten bewegen, geluid te maken en te reageren. Het toepassingsgebied is breed: er kunnen animaties gemaakt worden, games, verhalen, muziek, simulaties, etc.

En natuurlijk leren programmeren met OSMO. In het filmpje vertellen wij jullie alles over OSMO Coding.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Lampion kopen Sint Maarten: waar koop je de leukste lampions?

  • 11 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

  • 3 dagen geleden
  • 3 minuten lezen