Waar ben je naar opzoek?

Polar FT4 sporthorloge review voor vrouwen

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Polar FT4 sporthorloge review voor vrouwen

Een jaar geleden, 6 weken na de bevalling van onze jongste dochter, ben ik begonnen met hardlopen. Helaas kreeg ik daar geen fijn ritme in. Onze dochter was het eerste jaar erg onrustig en sliep weinig. Ik gaf borstvoeding en kon amper van huis. Zelfs een rondje hardlopen was al teveel; zodra ik de deur uit was begon ze te huilen. Het hardlopen kwam daardoor op een laag pitje te staan. Mijn conditie was ook slechter dan slecht. Na drie zwangerschappen kort op elkaar en drie heftige bevallingen moest ik van heel ver komen. Ook niet echt motiverend… Maar nu ik het sporten voor mijzelf leuker maak gaat het een stuk beter. Lees in deze blog mijn review over het sporthorloge voor vrouwen: de Polar FT4 sporthorloge.

Sporten is gezond!

Na de zomervakantie kwam het besef dat ik echt wat moest gaan doen en dit ook door moest zetten. Ik besloot mij aan te melden bij de sportschool samen met mijn zusje. We volgen daar twee keer per week een intensief programma. En als je samen bent dan ga je ook echt. Als ik alleen moet gaan omdat mijn zusje niet kan dan ga ik heel vaak niet. Ik ben nu ruim een half jaar aan het sporten en mijn conditie is zo verbeterd dat ik het hardlopen weer ben gaan oppakken. Zo kan ik nog 1 of 2 keer per week erbij gaan rennen. En op zolder staat nog een roeiapparaat die ik ook wel eens kan aanzwengelen. Sporten is gezond! En ik begin het nog leuk te vinden ook. In combinatie met een gezonde levensstijl probeer ik een fitte mama te worden.

Review Polar FT4 sporthorloge

Ren mama ren!

Om het hardlopen zo leuk mogelijk te maken koop ik af en toe ook wat leuks. Ik ben nu ook mijn hardloop-gardarobe aan het uitbreiden. Ik moet toch wel een beetje leuk eruit zien tijdens het hardlopen. En dat maakt het meteen weer een stuk leuker. Je moet het voor jezelf zo leuk mogelijk maken. Zeker als je A-sporief bent. Hoe meer je sport hoe leuker het wordt merk ik wel. Zo kan opzwepende muziek op je iPod helpen om dat laatste stukje uit te rennen.

Polar FT4 sporthorloge

Sinds kort gebruik ik een sporthorloge: de Polar FT4 sporthorloge. Voorheen maakte ik gebruik van een app op mijn iPhone om de voortgang bij te houden maar deze is niet zo nauwkeurig omdat het niet je hartslag meet. Wel is de app heel handig om de totale afstand bij te houden. Voor het verbranden van mijn calorieën en het meten van mijn hartslag heb ik een Polar FT4 sporthorloge aangeschaft. De Polar FT4 is een écht sporthorloge voor vrouwen.

Waarom een Polar FT4 sporthorloge?

Het is een vrouwvriendelijk sporthorloge. Dat wil zeggen: de kleur is roze en hij is makkelijk in gebruik. Het is een basis trainingscomputer dus voor de startende sporter/hardloper ideaal om mee te beginnen. Hij is eenvoudig te bedienen wat voor de vrouwelijke gebruiker een pluspunt is. Nog een voordeel is dat je dit horloge kunt gebruiken bij elke vorm van ‘sporten’. Dus ook als je je kinderen op de fiets heen en weer moet fietsen naar school. Je doet de comfortabele textiele harslagmeterborstband om en je start je training. Je kunt hem tussendoor op pauze zetten en weer starten bij een volgende ‘intensieve’ activiteit. Zo weet je aan het einde van de dag precies hoeveel calorieën je hebt verbrandt. Bij het in gebruik nemen van het Polar FT4 horloge vul je je leeftijd, lengte en gewicht in en zal hij de training op jouw persoonlijke BMI basseren.

Bij de Polar FT4 kun je eenvoudig de data van je trainingen terugzien. De Polar FT4 vertelt je ook of je de juiste intensiteit sport om je conditie te verbeteren door de gemiddelde hartslag van de totale training aan te geven. Verder is de Polar FT4 uitgerust met de trainingsdatum, hartslagzones, een auditief alarm, hartslagzones met visueel alarm.

Verhouding prijs en kwaliteit van de Polar FT4

De Polar FT4 kost tussen de 63,00 euro en 79,00 euro. Zoek de goedkoopste op internet! De kwaliteit voor deze prijs vind ik heel erg goed. Het is geen duur horloge maar voor een startende sporter en hardloper ideaal om mee te beginnen. En ik vind het een groot pluspunt dat hij makkelijk in gebruik is en dat je hem de hele dag door kunt gebruiken en tussendoor kunt pauzeren. Met 5 knopjes is hij makkelijk te bedienen en je kent hem snel. Deze Polar FT4 sporthorloge heeft niet veel uitleg nodig.

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen