Waar ben je naar opzoek?

Pistolen komen mijn huis niet in! Of toch wel…?

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Pistolen komen mijn huis niet in! Of toch wel…?

Voordat ik moeder werd, en toen ze allemaal nog klein waren, was ik er heel stellig in: er komen in mijn huis geen pistolen. Maar ik heb nou eenmaal een zoon. En die zoon houdt van buitenspelen, fietsen, in bomen klimmen, voetballen en… pistolen! Heel lang heb ik dit tegen proberen te houden maar het is mij niet gelukt. 

Lees ook: 5 tips om actieve jongens om te voeden

Slechte moeder!

Heb ik dan gefaald als moeder? Ben ik nu een slechte moeder dat ik mijn kind met dat soort speelgoed laat spelen? Ik vind van niet. Ik heb mijn verwachtingen en ideeën bijgesteld en ik ben anders over dingen gaan denken. We hebben hier in de garage een hele collectie aan NERF pistolen. Deze zijn razend populair onder jongens (en ook onder meisjes) en in plaats van het uit mijn huis te weren heb ik het speelgoed ‘omarmd’.

Geef ze wat ze écht leuk vinden…

Ze spelen hier ontzettend veel en graag met deze pistolen. Ik kan hem een set Playmobil geven maar daar kijkt hij niet naar om. Zonde van het geld dus. En in plaats van ermee te spelen gaat hij zich vervelen. Hij krijgt een NERF voor zijn verjaardag en hij is er uren zoet mee. Tja… dan is de keus makkelijk gemaakt toch?

Lees ook: Speelt jouw kind met gewelddadig speelgoed?!

Het is maar net wat je ze aanleert

Er is alleen één voorwaarde: we roepen niet ‘jij bent dood’ of ‘ik vermoord je’ of iets in die trant. En dat gaat heel goed. Ze spelen eigenlijk ook geen soldaatje maar doen in plaats van tikkertje ‘wie is het eerste af door de NERF’. En ze schieten lege flessen om of blikjes. En dat gaat al lang zo. De nieuwste NERF N-Strike Elite Hyperfire Blaster heeft hij inmiddels ook in zijn bezit en stiekem speelt papa er ook af en toe graag mee… 😉

Dus wat mij betreft is dit ontzettend leuk jongensspeelgoed. Je kunt het inderdaad proberen uit je huis te weren maar je kunt ze er ook mee leren omgaan. Ik vind de NERF geen gewelddadig speelgoed en als ik hoor dat kinderen van zijn leeftijd hele dagen achter de Playstation doorbrengen en daar zelfs 16+ spelletjes op spelen, dan ben ik alleen maar blij dat hij lekker in de weer is met zijn NERF collectie én buiten aan het spelen is.

Volgende project is een bord maken om ze allemaal overzichtelijk op te hangen!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen