Waar ben je naar opzoek?

Piepkleine Jelle heeft geen recht op een uitvaart

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Piepkleine Jelle heeft geen recht op een uitvaart

Vandaag wordt Jelle geboren. Maar de ouders weten al dat Jelle niet levensvatbaar is. Jelle wordt geboren met 22 weken en 5 dagen oud. Voor de verzekeraar bestaat Jelle niet. Met 22 weken is Jelle niemand en hebben de ouders nergens recht op.

Zeven keer

Zijn moeder is voor de zevende keer in verwachting en Jelle heeft één grote zus. Jelle is als hij geboren wordt compleet met alles erop en eraan. Maar hij heeft een hersenafwijking waardoor hij niet levensvatbaar is.

Melanie Plaggenmarsch is fotografe van Stichting Still. Deze stichting maakt kosteloos foto’s van kinderen die ziek zijn of na hun geboorte snel overlijden. Deze stichting krijgt vijftien tot twintig aanmeldingen per week. Jelle is geen uitzondering. Maar het gezin heeft een schrijnend verhaal en de fotografe wil zich hard maken voor dit gezin.

Hij bestaat niet

Kinderen die niet levend geboren worden en jonger zijn dan 24 weken krijgen van vele verzekeraars geen vergoeding. De verzekering van de ouders van Jelle betalen niets. De ouders van Jelle willen hem een waardig afscheid geven maar moeten zelf het geld, a 5000 euro, bij elkaar sprokkelen voor de kist, de dienst, de plek en alles wat komt kijken bij een begrafenis. Als ze dat niet doen wordt hun kind achtergelaten in het ziekenhuis waar het gecremeerd wordt. Fotografe Plaggenmarsch vindt dit vreselijk.

In actie voor de ouders

De fotografe besloot in actie te komen en heeft een crowdfundingspagina opgezet om de 5000 euro bij elkaar te sparen voor deze ouders zodat ze een waardig afscheid van hem kunnen nemen. De ouders hebben het erg zwaar en willen anoniem blijven.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • G. van Hees zei

  Slechte verzekering!

  Vroeger(55jaar geleden) is dit eens gebeurd in de familie.
  Omdat de moeder destijds verzekerd was bij de Dela is toen alles vergoed.
  Nu onze dochter vorig jaar zwanger was,kwam dit verhaal weer naar boven.
  Heb toch even gebeld en na vraag gedaan.
  Het as.kindje is mee verzekerd tijdens de zwangerschap.
  Ook als het mis gaat.
  Wel Goed geregeld bij de DELA.

 • Jeeh wat heftig…! En wat enorm gemeen can de verzekeraar!

 • Nikki zei

  Mijn verzekering vertelde mij dat nu tegenwoordig je kind weldegelijk verzekerd is vanaf 20 weken zwangerschap. Onze dochter is geboren met een ernstige hart afwijking wat ontdekt is met 20 weken zwangerschap, ik moest ook dingen regelen qua overlijden enz. Vanaf de 20 weken was mijn ongeboren kindje gedekt voor zowel de zorgverzekering als de overlijdensverzekering!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Postnatale depressie

Postnatale depressie herkennen en hulp zoeken

 • 1 dag geleden
 • 3 minuten lezen
Kids & Media

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

 • 2 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

 • 1 week geleden
 • 4 minuten lezen