Waar ben je naar opzoek?

Persoonlijk: Dit wordt de inrichting van ons nieuwe huis!

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Persoonlijk: Dit wordt de inrichting van ons nieuwe huis!

Er komt heel veel bij kijken wanneer je zelf een huis gaat bouwen. Van te voren wisten wij dit. We hebben ook heel wat maanden (twee jaar) in het proces gezeten van voorbereiding. Waar we aan begonnen wisten we. Maar van te voren kun je echt niet inschatten wat er nou allemaal precies komt kijken bij het bouwen van een huis. Misschien ook maar goed om dat niet van te voren te weten… ☺️

Een nieuw interieur

De grote lijnen voor ons huis waren uitgezet, de keuken en de badkamers waren uitgezocht en het was tijd om op zoek te gaan naar nieuwe meubels. Toen we tien jaar geleden gingen samenwonen in ons huidige huis hebben we veel meubels gekregen. In de loop van de jaren zijn die vervangen door wat standaard meubels. Onze bank is inmiddels helemaal uitgeleefd en staat strak van de opdroogde yogi (oeps mama, weer mijn beker laten vallen…). Al hele lange tijd wilde ik een nieuw bankstel maar omdat we wisten dat we gingen verhuizen hebben we dit uitgesteld. En eigenlijk wilde ik veel meer dingen vervangen: een grotere tafel, nieuwe salontafel en eetkamerstoelen. Bij onze keuken krijgen we een bar dus barkrukjes waren ook handig.

Mijn smaak was altijd vrij safe en standaard. Terwijl ik wel heel erg van kleur houd. Ik dacht altijd: we houden de basis rustig. Nu wil ik wat anders. De kinderen zijn wat ouder, we hebben geen baby’s meer in huis hebben en ik zelf ouder ben geworden. Het wordt dus tijd voor wat écht iets nieuws. Naar dit gedeelte heb ik heel erg uitgekeken want ik mocht mij eindelijk gaan uitleven op het interieur. Meer kleur, meer durf!

Binnenhuisarchitect

Wij hebben, voordat we aan de bouw van ons huis begonnen, een binnenhuisarchitect gezocht die ons heeft geholpen met de globale inrichting van ons huis. Dit scheelde heel veel want we wisten de grote lijnen al. Zij heeft bedacht (met ons) hoe de keuken gepositioneerd werd, de inbouwkasten en de globale inrichting. Ook heeft ze meegedacht over het materiaal. Dit is een eerste ontwerp van haar. Uiteindelijk zijn we voor deze inrichting gegaan (open haard elders) maar met andere materialen en veel meer kleur. De grote lijnen hebben we wel aangehouden.

Tekeningen gemaakt door binnenhuisarchitect

Verliefd geworden op een… bank!

In december zijn we naar Wiechers Wonen in Dwingeloo gegaan. Deze zaak kende wij al omdat schoonouders én oma hier ook meubels hebben gekocht. Voor ons een logische keus om eerst hier eens te gaan kijken. Bij binnenkomst werd ik meteen verliefd op de Montis Axel XL bank. Dit moest hem worden, ik wist het zeker maar moest mijn wederhelft hier nog van overtuigen.

De Axel XL bank van Montis

Het begon allemaal met deze bank. Deze is het uiteindelijk dus ook geworden. Wel in een andere kleur en een iets uitgebreidere opstelling. Maar deze past perfect in ons huis. Omdat we veel ruimte hebben zijn we voor grote meubels gegaan. Vanuit deze bank zijn we verder aan de slag gegaan met de andere meubels.

Waar moet ik beginnen?!

Gelukkig werden we heel goed geholpen door Connie Wiechers van Wiechers Wonen. Zonder haar wist ik echt niet waar ik moest beginnen en wat bij elkaar zou passen. Zij heeft ons van begin tot eind geholpen met de meubels, de kleuren en de opstelling. Volgens mij zijn we wel vijf keer bij haar geweest en hebben we toch weer geschoven over zijn we veranderd van kleur maar keer op keer bleef ze ons super goed helpen.

Wiechers Wonen meubels
Connie Weichers heeft ons super goed geholpen: van het eerste idee tot de meubels die we uitgezocht hebben. En alle kleuren (combinaties) passen heel goed bij elkaar.

Rustig alles uitzoeken

Wat ik heel fijn vind aan Wiechers Wonen is dat het je niet opgedrongen wordt. Heel vaak kom je een winkel binnen en merk je meteen dat je niet eerder naar buiten ‘mag’ voor ze je wat aangesmeerd hebben. Een opdringerige verkoopmethode. Bij deze winkel is dat absoluut niet het geval. We zijn er heel vaak geweest voor we überhaupt wat hebben gekocht.

Per ‘gedeelte’ in het huis hebben we bekeken wat we wilden hebben en waar we de meubels voor gingen gebruiken. We zijn best wel geëindigd met heel veel kleur. Maar ik ben heel blij met de combinaties. Wat vind je bijvoorbeeld van deze bank?! Dit is de Gynko bank van Leolux en hij zit echt fantastisch.

Voor de tafel en barkrukken hebben we gekozen voor meubels van Pilat&Pilat. Zij maken bij ons ook de bar op maat voor aan het kookeiland.

Het wordt de PAKE SYTSE van 4,5 meter met zwart onderstel. Een ovalen tafel met 10 stoelen.

Ik kan niet wachten

Nu de verhuisdatum in zicht komt kan ik steeds moeilijker wachten: hoe komt het er straks uit te zien? Ik kijk ontzettend uit naar mijn nieuwe meubels en ben er heel erg blij mee. Op 7 november komt Wiechers Wonen de meubels brengen en installeren. Spannend! Wat we verder nog uitgekozen hebben laat ik je zien zodra alles staat.

Ik geef je hieronder nog even een indruk van de opstelling (let niet op de kleuren want die komen niet overeen) en de kleuren van onze meubels. Misschien schrik je van de heftigheid van alle kleuren maar het is echt heel mooi bij elkaar. En we hebben een grote ruimte waarbij de rest allemaal basis en rustig is. Kleur mag en het past bij ons! We gaan eens een keer niet op safe…

Ben jij benieuwd naar het eindresultaat? Ik laat binnenkort meer zien!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen