Waar ben je naar opzoek?

Persoonlijk: De reden van mijn (te) lange afwezigheid!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Persoonlijk: De reden van mijn (te) lange afwezigheid!

In januari schreef ik een blog over de nieuwe koers van Love2BeMama. Ik zat vol inspiratie en zin om met Love2BeMama aan de slag te gaan en een nieuwe weg in te slaan. Maar… misschien heb je het wel gemerkt aan het aantal berichten op Facebook of mijn afwezigheid op Instagram want het liep allemaal toch even wat anders en daardoor ben ik (te) lang afwezig geweest…

Gaat het wel goed?

De laatste weken kreeg ik bezorgde berichtjes van lieve volgers. Of het allemaal wel goed met mij ging want het was zo stil… Dat klopt. Het was en is inderdaad stil. Laat ik voorop stellen: er is niks ernstigs aan de hand. Maar er zijn wel een aantal veranderingen binnen ons gezin waardoor mijn energie, tijd en focus elders lag. En ik had simpelweg even geen zin om te werken…

Papa heeft een nieuwe baan!

De reden van mijn ‘afwezigheid’ is dat mijn man een andere baan heeft. Voor ons is dat een behoorlijke verandering. Twaalf jaar lang waren wij op elkaar ingespeeld door zijn onregelmatige werktijden, weekenddiensten en werken met feestdagen. We wisten niet beter. Ook al had het veel nadelen, het had ook voordelen. Overdag was hij meer thuis en kon hij mij wel eens wat dingen uit handen nemen.

Sinds kort heeft hij een nieuwe baan. Daar zijn we heel blij mee 🎉 Geen onregelmatige werktijden meer, geen nachtdiensten, vrij met feestdagen, écht weekenden met elkaar en een super toffe nieuwe baan.

Maar… die verandering wat werk betreft moeten wij best wel aan wennen. Het huishouden, de kinderen en (school) activiteiten komen vanaf nu weer op mij neer.

Focus

De maanden februari/maart waren erg druk: het wisselen van baan, samen op vakantie gaan (wat heerlijk was), vol aan de bak op zijn nieuwe werkplek, een beurs waar hij heen moest (en ik hem na onze vakantie af moest zetten), daarna was hij nog een week wintersporten en ik alleen thuis met de kids. Die vakanties waren al gepland maar kwamen in deze hele drukke en intensieve maand ook weer niet heel goed uit. Het was dus een maandje ‘afzien’. Echt wennen aan de nieuwe situatie konden we ook niet.

Samen op vakantie in Oostenrijk was heerlijk!

Mijn focus lag afgelopen weken bij het gezin en mijzelf. Het was een beetje ‘overleven’. Daarom had ik ook helemaal geen zin, tijd in ook geen inspiratie om te werken. Er kwam niks uit mijn handen.

Ben ik weer terug?

Nu de drukke maanden voorbij is zijn het tijd voor wat ‘rust’ en te wennen aan alle veranderingen. Ik merk dat ik nu ook weer zin krijg om te werken en de inspiratie komt ook weer terug. Langzaam pak ik mijn werkzaamheden op. Afgelopen maand ben ik heel wat kilo’s afgevallen en ik ben erg moe. Daarom heb ik besloten om ook wat meer tijd voor mijzelf te nemen en ervoor te zorgen dat er rust in huis is. Dat vind ik het belangrijkste!

Al met al zijn we heel blij met deze veranderingen en gaan we er als gezin alleen maar op vooruit. Hoe fijn is om elke avond samen te kunnen eten, nachten niet meer alleen te zijn en in het weekend ook echt dingen te kunnen plannen?

Bedankt voor jullie lieve berichtjes!

Ik blijf zeker bloggen want Love2BeMama is mijn kindje. Ook heb ik veel zin om mij meer te focussen op Social Media en YouTube. Waar het schip gaat stranden? Dat zie ik wel! Maar ik ben weer terug en ik heb zin om jullie weer te inspireren en content te maken. De interactie met jullie vind ik zo leuk, daar doe ik het voor.

Bedankt voor al jullie lieve en bezorgde berichtjes ♥️
Vanaf nu zullen jullie weer meer van mij horen!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • rachel zei

  blij dat je weer terug bent meis!! en fijn voor jullie dat je man nu een andere baan heeft waarin die wat meer bij jullie is 😀

 • Petra zei

  Wow, een drukke tijd zo te lezen. Ik snap dat dit veel energie van je vraagt en voor het hele gezin wennen aan de nieuwe (leuke) situatie. Fijn dat je de mogelijkheid hebt om de rust te pakken. Succes met alle veranderingen en het zoeken naar een nieuw ritme met z’n allen. Leuk om weer wat van je te lezen hier, maar je gezin gaat altijd voor hoor! Dat is veel belangrijker.

 • Veel succes alles valt wel op zijn plaats

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Lampion kopen Sint Maarten: waar koop je de leukste lampions?

 • 12 uur geleden
 • 3 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

 • 2 dagen geleden
 • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

 • 3 dagen geleden
 • 3 minuten lezen