Waar ben je naar opzoek?

Paracetamol tijdens zwangerschap een verhoogd risico voor de baby

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Paracetamol tijdens zwangerschap een verhoogd risico voor de baby

Tijdens mijn zwangerschap heb ik heel wat paracetamolletjes geslikt. Natuurlijk niet dagelijks maar ik had veel pijn aan mijn bekken en in het begin van mijn zwangerschap veel hoofdpijn. Volgens de verloskundige mocht dit. En ik denk dat met mij heel wat vrouwen dit ook hebben gedaan. Alleen nu blijkt dat het gebruik van paracetamol tijdens de zwangerschap een verhoogd risico is voor de baby.

Onderzoekers van de University of Bristol hebben een verband gevonden tussen het gebruik van paracetamol tijdens de zwangerschap en een verhoogd risico op latere gedragsproblemen bij het ongeboren kind. De onderzoekers hebben dit geschreven in JAMA Pediatrics. Aan het onderzoek deden 8000 Britten mee waarvan de helft paracetamol gebruikt tijdens de zwangerschap.
Kinderen zouden op 7-jarige leeftijd iets vaker gedragsproblemen en hyperactiviteit vertonen.

Paracetamol is tot op heden nog steeds een veilige pijnstilling. Het gebruik van ibuprofen wordt afgeraden tijdens de zwangerschap.

Spaanse onderzoekers linken het zelfs aan hyperactiviteit en een grotere kans op autisme. 2644 vrouwen deden aan dit onderzoek mee en de kinderen werden onderzocht tussen de 1 en 5 jaar oud. Er moet eerst verder onderzoek gedaan worden voordat er maatregelen getroffen worden.

Bron: Metronieuws

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen