Waar ben je naar opzoek?

Pannenkoeken van borstvoeding (en andere lekkernijen)

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Pannenkoeken van borstvoeding (en andere lekkernijen)

pannenkoeken van borstvoeding

Dat borstvoeding goed is voor je kindje, dat weten we inmiddels wel. De keuze is aan de moeder of je kiest voor borstvoeding of kunstvoeding. Als je kiest voor borstvoeding en je produceert teveel moedermelk dan kun je dit ook nog doneren. Of… net zoals moeder Sissy Mook doet; creatief aan de slag gaan met borstvoeding. Zij heeft overproductie en maakt er allemaal ‘lekkere dingen’ van…

Overproductie

Sissy produceert teveel moedermelk na de geboorte van haar dochter Keet. Ze komt erin om en wist niet meer wat ze ermee moest doen. Een luxe probleem als je teveel aan moedermelk hebt. Ze heeft zoveel moedermelk omdat Keet te vroeg geboren is en nog te weinig drinkt. Sissy heeft zoveel moedermelk dat er zelfs een tweede vriezer is aangeschaft oma e 30 liter moedermelk in te vriezen.

30 liter. WOW!

Doneren mag niet

Je zou denken: doneren die hap! Dat was ook het idee van Sissy maar doordat ze een bloedtransfusie heeft gehad mag ze de moedermelk niet doneren. Dat zijn de regels van de borstvoedingsbank. Sissy nam het heft in eigen handen en plaatste een oproep op Marktplaats. Ook dat werkte niet.

Tja… wat doe je dan met al die melk? Door de gootsteen spoelen is ook zo zonde.

Ze lusten er wel pap van!

Bij Sissy kwam het idee om er dan maar lekkere dingen van te gaan maken. Denk hierbij aan: ijs, griesmeelpudding en pannenkoeken. Volgens Sissy smaakt het heerlijk. Het is iets zoeter dan gewone melk. Kinderen Jup en Saar lusten er ook wel pap van. Dit laat de man van Sissy aan RTL Nieuws weten.

En niet alleen de kinderen krijgen het voorgeschoteld; ook vriendinnen van Sissy krijgen hapjes van moedermelk aangeboden. Kortom: het hele gezin geniet mee van de overproductie van Sissy.

Tweelingzwangerschap

Sissy produceert waarschijnlijk zoveel moedermelk omdat ze zwanger was van een tweeling. Keet is te vroeg geboren en haar zusje is met 19 weken zwangerschap in de buik overleden.

Bron: RTL Nieuws – Bron beeld: Pixababy

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

  • 3 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Kinderwens

Waarom kinderwens: wel of geen kinderen?

  • 1 maand geleden
  • 2 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Wat is strippen bij een bevalling?

  • 1 maand geleden
  • 2 minuten lezen