Waar ben je naar opzoek?

Ouders met kinderen in de auto die appen moeten hogere boete krijgen

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Ouders met kinderen in de auto die appen moeten hogere boete krijgen

Mensen die in de auto een telefoon in hun hand hebben riskeren een boete van 230 euro. Veilig Verkeer Nederland (VVN) vindt dat wanneer ouders met kinderen in de auto een smartphone gebruiken een hogere boete moeten krijgen. Ze vinden dat daar een straf van 460 euro op moet komen te staan!

Speelvoertuigen op de openbare weg

VVN vindt dat ouders het goede voorbeeld moeten geven. De organisatie gaat dit plan bespreken met politieke partijen. Uiteindelijk gaat het ministerie van Justitie over de hoogtes van de boetes.

Naar aanleiding van een enquête van Veilig Verkeer Nederland onder ouders van kinderen tussen de 6 en 12 jaar over wat ouders wel en niet weten over speelvoertuigen voor kinderen, blijkt dat ouders vaak geen idee hebben waar hun kinderen met hun speelvoertuigen wel en niet mogen komen. Ouders zijn totaal niet op de hoogte van de (verkeers) regels. Veilig Verkeer Nederland vindt dat ouders hierin ook een rol spelen: zij moeten hun kinderen de verkeersregels bijbrengen.

Op dit moment zijn waveboards, skateboards, space-scooters, heelys en hoverboards erg populair. Maar met bijvoorbeeld heelys mogen kinderen alleen op de stoep. Alleen wanneer er een voetpad ontbreekt mogen ze op het fietspad.

En heel veel ouders weten ook niet dat hoverboards niet goedgekeurd zijn om ermee op de openbare weg te gaan. Je mag ze dus alleen op privéterrein gebruiken.

Regels speelvoertuigen in lespakket

Veilig Verkeer Nederland organiseert elk jaar verkeersexamens voor leerlingen in het basisonderwijs. Vanaf nu zal er in de lespakketten ook aandacht zijn voor de regels van speelvoertuigen.

Verantwoordelijkheid ligt bij de ouders

De organisatie VVN wil ouders meegeven dat ze zich meer moeten verdiepen in de veiligheid voor hun kinderen, de verkeersregels en zich bewust moeten zijn van de gevaren van speelvoertuigen en het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer. Geef kinderen het goede voorbeeld!

Bron: NOS, Veilig Verkeer Nederland – Hoofdbeeld: Pixabay

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Sjonge jonge… iemand heeft weer wat bedacht hoor…

  Die vrijgezelle, Whatsappende man kan ook een heel gezin dood rijden. Da’s dus net zo onverantwoordelijk. Ik zie overigens vaker stelletjes / mensen die alleen in de auto naar hun schoot turen, dan mensen met kinderen in de auto.

  Ik vind dat al die boetes omhoog mogen. Zeker niet alleen voor mensen die kinderen in de auto hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 5 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 5 maanden geleden
 • 12 minuten lezen