Waar ben je naar opzoek?

Oranjekoorts en voetbalgekte

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Oranjekoorts en voetbalgekte

Het is weer losgebarsten hier in huis! De oranje spullen zijn al van zolder gehaald (staan gelukkig nog wel in de gang) en ik weet dat “het” er aankomt; langzamerhand zal mijn huis ook dit jaar weer oranje worden. De Oranjekoorts en voetbalgekte zijn weer begonnen.

Elke twee jaar kijk ik het aan, want het is niet echt mijn ding, maar in een huis vol mannen heb ik over dit onderwerp niet zo erg veel te zeggen. Eén vrouw tegen vier mannen, ik ga het niet eens proberen! Ondanks ik het allemaal niet zo erg boeiend vind, merk ik wel dat ik mij elke keer weer laat meeslepen door de supermarktacties. De geluksvogeltjes, gelukshoofdjes, voetbalkaartjes enzovoort. Ben dan ook weer erg benieuwd waar ze dit jaar mee gaan komen.
Dan zit je opeens thuis met vier bakken boter, vijf pakken wereldgerechten, twaalf flessen cola en zes dozen pizza die je eigenlijk niet nodig hebt.

De officiële shirts van het Nederlands elftal worden voor alle mannen in dit huis besteld en omdat we dan toch al bezig zijn bestel ik voor mezelf een oranje Roy Donders huispak. Vraag me niet waarom maar ik vind die man geweldig.Eigenlijk vind ik het erg knap dat een supermarkt zo goed weet hoe mensen over te halen om zes straten verder te rijden en bij hen boodschappen te gaan doen. Maar goed de mooie blauwe ogen van mijn zoons werken ook goed en dan ga ik toch maar weer naar de Albert Heijn voor de aanbiedingen waarbij ze hun oranje cadeautje krijgen.

Mijn jongste van twee zingt ook de gehele dag dat het stil is aan de overkant, en op de achtergrond hoor je Viva Hollandia (de genietmomentjes).
Als het aan de oudste ligt moet mama elke dag zijn echte oranje shirt wassen. Hij heeft drie oranje shirts, maar geen enkele is zo mooi als het originele! En ook de Panini voetbalplaatjes zijn hier weer een hit. Mijn man is echt een voetbalgek en uiteindelijk zit hij alle plaatjes in te plakken en heeft hij er het meeste plezier van (ja je moet wat over hebben voor je kinderen, he).

Iedereen doet volop mee hoor, oranje kleding, knuffels en oranje schoenen; het kan niet gekker dit WK. En echt heel stiekem vind ik het geweldig. Ik heb altijd een groot mannengezin willen hebben, en dan weet je eigenlijk al wel dat voetbal daarbij hoort! Dus nee, deze mama zeurt niet dat avond na avond de tv van negen tot twaalf op voetbal staat.
We maken er als Nederland voetbalt altijd een feestje van. Lekkere hapjes, drankjes en oranjemuziek. Gewoon gezellig met mijn gezinnetje en soms ook met familie en vrienden.
‘Mama ga eens aan de kant, je staat voor de tv en wij kijken voetbal, toch papa?’
Geweldig, wat vind ik dit een leuke tijd zeg.

Hoe het deze keer zal gaan met ons Nederlands elftal? Mag ik na drie wedstrijden alle oranjespullen weer mooi in dozen stoppen en op zolder zetten? We gaan het meemaken.
Wij hebben er in ieder geval weer heel veel zin in; zijn er klaar voor.
En heel even ben ik “one of the boys” in dit huis.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Nieuwsflits

Sinterklaas speelgoed wordt duurder: tot 75%

  • 6 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Zomerkamp groep 8: Hoe bereid je jouw kind voor op schoolkamp?

  • 9 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Het brein van een kind: zo werkt het kinderbrein!

  • 3 dagen geleden
  • 2 minuten lezen