Waar ben je naar opzoek?

Opvoeden met tips van de CliniClowns (ook jij kunt het!)

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Opvoeden met tips van de CliniClowns (ook jij kunt het!)

Als moeder heb ik met drie kinderen enige opvoed-ervaring. Waar ik zeker achter ben gekomen is dat mijn kinderen alle drie verschillend zijn en alle drie een andere opvoeding nodig hebben. In mijn eerste jaren als moeder dacht ik ze alle drie nog wel hetzelfde aan te kunnen ‘pakken’ maar helaas ging die vlieger niet op…

Moeder en dochter op één lijn

Mijn jongste heeft vooral een eigen willetje. Nee is ook echt NEE. Ze is inmiddels al vier jaar en weet precies wat ze wil. In het begin vond ik dit erg frustrerend en gingen we tegen elkaar in. Dat botste. Uiteindelijk is dat ook niet de manier. Ik zocht lang naar een manier om dit op te ‘lossen’ maar ik ben erachter gekomen dat dit niet op te lossen is. Je moet zoeken naar mogelijkheden om met elkaar op één lijn te liggen en elkaar te begrijpen.

Maar de grote vraag is HOE. Want hoe krijg ik haar nou zover dat ze toch doet wat ik op dat moment wil of wat handig is? Het liefst op zo’n manier dat ze denkt dat dit haar manier is zodat bijvoorbeeld het naar school gaan veel sneller verloopt en zonder getreuzel?!

Lees ook: Meisjes opvoeden. Het is toch net effe anders, zeg maar…

Opvoeden met tips van de CliniClowns

Toen ik met een vriendin het had over onze kinderen en hun eeuwige ge-nee tipte ze mij een GRATIS e-boek die ik zeker eens moest lezen. Het is een boekje van de CliniClowns. ‘Wat hebben die met opvoeding te maken’, hoor ik je denken?! Nou heel veel!

Ze hebben een boekje uitgebracht met 9 handige en speelse tips voor het gezin. CliniClowns zijn nieuwsgierig en bekijken de wereld met verwondering en fantasie. Daarmee staan ze dichtbij de beleving van ieder kind. CliniClowns gebruiken speelse technieken om contact te maken met kinderen. En niet alleen zieke kinderen. Ze hebben een boekje gemaakt waarin ze ouders tips geven om te communiceren met hun kinderen op een leuke manier zonder dat je meteen hoeft te veranderen in een clown.

Het gratis boekje heb ik meteen gedownload. De clowns leren mij als moeder om verder te kijken en de wereld meer door de ogen van een kind te bekijken zonder dat ik mijzelf meteen als clown voor moet doen. Want een CliniClown zijn is toch écht een vak apart. Een heel bijzonder vak!

Opvoeden met tips
Opvoeden met tips van de CliniClowns

Ik geef mijn dochter nu superkrachten

Wanneer mijn dochter weer eens treuzelt of smoesjes bedenkt om naar bed te gaan maak ik er een wedstrijdje van: je moet steeds een traptrede overlaan of verstop jij je boven dan kom ik je zo zoeken. Maar ik geef haar ook wel eens ‘superkrachten’ zodat ik haar naar boven kan blazen. Ik loop naar haar toe en blaas in haar nek. Daardoor gaat ze sneller lopen en is ze binnen no time boven. En een plezier dat we hebben! Op deze manier verloopt het veel soepeler.

Het is echt een leuk en toegankelijk boekje en gratis te downloaden. Daar houden wij Nederlanders van toch?! 🙂 De moeite waard om hem naar je inbox te laten vesturen en de wereld van je kind eens op een andere manier te gaan bekijken. Reken maar dat het werkt!

Wil jij het boekje downloaden? Dat kan hier!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen