Waar ben je naar opzoek?

Opruimtips speelgoed + video

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Opruimtips speelgoed + video

Soms word ik gek van al dat speelgoed. En ik geef toe: ze hebben veel speelgoed! Ik heb drie kinderen waarvan elk kind weer interesse heeft in een ander soort speelgoed. Dan gaat het wel snel. Eens in de zoveel tijd mest ik het speelgoed uit en verkoop ik het speelgoed waar ze niet meer mee spelen. Maar dan blijft er nog wel wat over. Van de week merkte ik dat ik erg onrustig werd van het rondslingerende speelgoed en de kinderen wisten er ook geen raad meer mee. Ik las in een inspirerend artikel over de hoeveelheid van speelgoed en ik besloot onze huiskamer en speelhoek onder handen te nemen. Ik ben geen moeder die plastic- en speelgoed met geluiden niet in huis wil hebben. Het liefst zo min mogelijk maar ik weer het niet. In deze video geef ik je mijn tips. Laat je inspireren door de opruimtips speelgoed. En ik ben ook erg benieuwd naar jouw tips! Laat ze vooral achter in de comments bij deze blog of op YouTube.

Mijn opruimtips speelgoed

Merk je dat je kinderen onrustig worden van het vele speelgoed wat ze aangeboden krijgen? Dan is het tijd om eens flink aan de slag te gaan. Waarschijnlijk voel je je er zelf ook niet prettig bij. Deze tips zijn gegeven vanuit mijn eigen ervaring. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

 1. Zorg voor een goede plek om het speelgoed te bergen: een speelhoek, kast voor het speelgoed of een speelkamer.
 2. Zorg voor een plekje waar ze lekker kunnen spelen en wat ook echt hun plekje is. Dat kan ook een plekje op één vierkante meter zijn.
 3. Haal alle bakken met speelgoed leeg en begin het speelgoed te sorteren per bak. Zo blijft het overzichtelijk.
 4. Ik heb van alle bakken een foto gemaakt voor op het planbord en voor op de bakken. Zo kunnen de kids snel zien wat er in de bak zit.
 5. Ik bied een aantal stukken speelgoed aan en de rest van het speelgoed gaat naar een andere plek.
 6. Het speelgoed waar ze op dit moment het meeste mee spelen blijft in de kamer.
 7. Boekjes krijgen bij ons een centrale plek in de kamer omdat ik het belangrijk vindt dat ze gestimuleerd worden om te lezen of dat ze vragen of ze voorgelezen kunnen worden. Dat is goed hun ontwikkeling!
 8. Ik heb een een speelplek voor de kinderen maar ook een plek waar ze even lekker kunnen puzzelen of kleuren of aan de grote eettafel knutselen. De knutselspullen zijn daarom ook bij elkaar gezocht en opgeborgen in een kast.
 9. Ik ben dol op bakjes. Ideaal om kleine dingetjes in op te bergen en het overzichtelijk te houden.
 10. Aan het einde van de dag zoek ik al het speelgoed weer bij elkaar en sorteer ik het weer per bak. Zo raak je het speelgoed niet kwijt en blijft het overzichtelijk. Als ze iets gebouwd hebben of ergens fijn mee aan het spelen zijn dan laat ik het staan. Al het speelgoed waar ze dan niet meer mee spelen ruim ik op.

In mijn video laat ik zien hoe ik aan de slag ben gegaan met het speelgoed. Ik maakte een video over opruimtips speelgoed. Laat vooral je eigen tips achter!

Na deze video komt er nog een video over de ‘opslagplek’ voor het overige speelgoed en het planbord.

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 5 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 5 maanden geleden
 • 12 minuten lezen