Waar ben je naar opzoek?

Ontspullen

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Ontspullen

In mijn blog van gisteren kon je al lezen dat ik alle spullen in mijn huis zat ben. Het is niet zo dat ik in een minimalistische omgeving wil leven maar ik wil mij bewuster worden van de spullen die wij als gezin hebben. Spullen die stof staan te vangen op zolder en spullen die steeds weer ons huis insluipen. Maart en april 2015 worden dé maanden dat ons huis flink onder handen genomen gaat worden: opruimen, weggooien, ordenen. Waarom spullen opstapelen en steeds nieuwe spullen kopen als ik iets gelijks nog op zolder heb liggen?

Overal spullen

WAAAH!! Hoe meer ik erover na ga denken hoe sneller ik wil beginnen. Begrijp mij niet verkeerd; ik hou van een gezellig huis en leuke dingen doen maar het kan minder. En ook kan ik besparen op boodschappen en kleding kopen. Ik weet het zeker. Ik ga het mijzelf en jullie bewijzen. En al dat speelgoed, dat kan ook wel wat minder want hoe meer speelgoed hoe minder ze spelen. Een aantal dingen staan al op Marktplaats maar ik ga het ‘ontspullen’ nog harder aanpakken en overhouden wat ik echt gebruik, nog ga gebruiken en die mij dierbaar zijn.

Hoe kom ik er vanaf?

Tja daar vraag je mij wat… ik weet hoe ik eraan kom maar hoe kom ik er weer vanaf…? Mijn man heb ik in ieder geval ook achter mij staan. Ook hij wil graag spullen opruimen. Yes! En ik heb de hulp ingeroepen van een aantal moeders die al zijn gaan minimaliseren. Zij zijn het levende bewijs dat ook moeders het kunnen. Ik krijg hulp van Dieuwke van Moedersminimalisme.nl.

Wat is mijn doel?

  • Ik wil geld besparen op het doen van de boodschappen.
  • Ik wil minder tijd kwijt zijn aan schoonmaken en troepjes opruimen.
  • Ik wil alle spullen die ik heb ook écht gebruiken.
  • Ik ruim mijn leven op: bijvoorbeeld hobbyspullen waar ik toch geen tijd voor heb.
  • Ik wil mijn kantoor opruimen.
  • Ik wil een rustig ingericht huis met gezelligheid.
  • Ik wil minder plastic fantastic in huis.
  • Ik wil beter voor het milieu zorgen.
  • Ik wil geen onzinaankopen meer doen.
  • Het moet wel leuk blijven 😉

Laat je inspireren

Eind maart start ik met mijn project. In 6 weken ga ik mijn huis door mét hulp. Ik zal alles met jullie delen. Ook hoe ik weer van die spullen af ga komen. Want ze naar de opslag brengen is juist niet de bedoeling. Ik zal inspiratie delen van sites die ik volg of tips en tricks. Op Instagram is mijn reis naar ontspannen ook te volgen.

Deze video was voor mij heel erg inspirerend: overal spullen.

#de5groteopruimweken

Ik zou je op willen roepen ook mee te doen. Niet zomaar een Grote Voorjaarsschoonmaak maar af komen van rommeltjes en troepjes in je huis en hoofd. Doe je mee? Laat je reactie achter onder deze blogpost.

interior design yellow armchair on blue wall