Waar ben je naar opzoek?

Oh yes! Het is weer papadag…

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Oh yes! Het is weer papadag…

Het is weer papadag

Ik zit eindelijk aan mijn tweede bak koffie. Aan de andere kant van de babyfoon is het, behoudens het slaapliedje wat speelt, stil en ik heb even tijd voor andere dingen. Een baby kost tijd en energie, maar er blijft genoeg tijd over voor ‚het gewone leven’. Dat zal op papadag niet anders zijn.

Die dag ziet er als volgt uit. Vroeg opstaan (lees wakker gemaakt worden), luier verschonen, schone kleertjes aan en dan de eerste voeding. Na die eerste fles nog even kletsen en dan gaat ze weer naar bed. Kan ik mooi even wat huishoudelijke of andere zaken doen en dan zal het geheel zich na een uurtje of twee, drie, weer vanaf de te verschonen luier herhalen. En dat een paar keer die dag, tot dat mama weer thuis komt. Prima geregeld zo, die papadag.

> Lees ook: Dit zijn de voordelen van langer vaderschapsverlof!

Meer verlof!

Papadag, of liever gezegd ouderschapsverlof, is een mooi iets. Ware het niet dat het nog mooier had kunnen zijn. Je hebt recht op 26 keer het aantal werkuren per week. En dat tot het kind 8 jaar is. Een simpel rekensommetje laat zien dat ik in mijn geval dan 2,375 uur ouderschapsverlof per week mag opnemen. In mijn geval onbetaald. Papadag kost dus geld. Geld wat je hard nodig hebt met zo’n kleintje. Gelukkig zit ik in de ploegendienst en kan ik het opvangen door een zaterdag of een zondag te gaan werken. De discussie over ouder-/vaderschapsverlof blijft de gemoederen in Nederland voorlopig nog wel even bezig houden. Want hoewel het vaderschapsverlof na de bevalling van 2 naar 5 dagen gaat, mag er ook nog wel even gesleuteld worden aan het ouderschapsverlof. Tijd voor een nieuwe petitie?

> Lees meer: Alles over langer vaderschapsverlof.

Ik doe lekker toch waar ik zin in heb

Maar de tijd die een vader kan doorbrengen met zijn kind is meer waard dan welke euro dan ook. Tijd die ik gisterenavond meer dan genoeg met haar heb doorgebracht. Mama had een etentje en dit was het uitgelezen moment voor een generale repetitie. Een repetitie die een heel ander scenario van een papadag liet zien. Want baby’s willen niet altijd slapen als jij vindt dat het daar tijd voor is. Baby’s willen niet altijd eten als jij vindt dat het daar tijd voor is. Baby’s halen frustraties en ergernis in je naar boven omdat je nergens aan toe komt. Baby’s doen lekker waar ze zelf zin in hebben, wanneer ze daar zin in hebben.

Papadag, je kunt het allemaal wel bedenken, maar het loopt toch niet zoals je het wilt. Je bent blij als je met een glimlach aan een bak koffie zit. Bijkomen van de tijd die je met je kind hebt doorgebracht.

Deze blog is geschreven door papa Bas Kouwenoord.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen