Waar ben je naar opzoek?

Doe nu GRATIS een huidcheck en wees huidkanker voor

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Doe nu GRATIS een huidcheck en wees huidkanker voor

Sabine Olthuis (37) uit Hengelo had nooit verwacht de diagnose ‘huiskanker’ te krijgen. Toch kreeg ze de meest gevaarlijke vorm. In eerste instantie had ze het niet door. “Ik had een moedervlek op mijn arm waar vrienden al vaker een opmerking over hadden gemaakt.” Ze besloot er toen maar eens wat aan te gaan doen en heeft zelf een check gedaan met de app van SkinVision. Nadat ze de foto had gemaakt kreeg ze een indicatie van ‘hoog risico’ te zien. En toen trok ze bij de huisarts aan de bel.

Aandacht voor huidkanker

Op 20 mei is het Huidkankerdag in Nederland. Op deze dacht wordt er aandacht gevraagd voor huidkanker. Met deze ziekte krijgt 20% van de Nederlanders te maken. En soms, net zoals bij Sabine, heb je het niet eens door. Om huidkanker onder de aandacht te brengen komt dit jaar de Nederlandse app SkinVision met een primeur: samen met huidkliniek Dermicis bieden ze op Huidkankerdag een gratis digitale screening aan. Iedereen kan nu simpelweg met een smartphone de gezondheid van de huid checken.

Doe een GRATIS digitale screening vanuit huis

Dit is de eerste keer dat iedereen (!) een gratis digitale screening uit kan voeren. Je download de app van SkinVision en in je eigen vertrouwde omgeving maak je een foto van jezelf. Daarna wordt de foto voor een eerste risico indicatie opgestuurd. De dermatologen van SkinVision en Dermicis geven een advies of het nodig is om een vervolgafspraak te maken met de huisarts. Je hoeft voor de eerste screening je huis dus niet te verlaten.

Iedereen kan die huidcheck dus doen! En dat is zeker aan te raden. Je krijgt met de zelf-check géén diagnose maar wel een indicatie van risico. Het doel ervan is mensen bewust te maken van de risico’s en te zorgen dat men op tijd bij de dokter is.

Doe NU de GRATIS digitale screening huidkanker!

Bekendheid huidkanker is laag

Erik de Heus, directeur SkinVision: “Het is goed dat dit jaar deze optie kan worden aangeboden. In Nederland is de bekendheid met huidkanker nog laag en is deze gratis screening een stap in de goede richting. We streven ernaar om dit in de toekomst volledig vergoed aan te kunnen bieden via de zorgverzekeraars.” 

Sabine was er op tijd bij!

Sabine bleek een melanoom te hebben. De gevaarlijkste vorm van huidkanker. Twee operaties volgden er om de huid te verwijderen en uitzaaiingen uit te sluiten. Gelukkig gaat het goed met Sabine. Ze is ook tevreden over de zorg vanuit SkinVision. Na haar scan bleven ze haar op het hart drukken contact te zoeken met een arts. Ze kon bevestigen dat ze dat gedaan had!

Gratis digitale screening huidkanker
Gelukkig was Sabine er op tijd bij. Het had ook anders af kunnen lopen…

Doe jij ook de GRATIS huidcheck?

Ga jij ook je huid scannen? Download de app van SkinVision. Deze is beschikbaar voor iPhone en Android. Na het downloaden wordt op Huidkankerdag een herinnering voor een gratis screening verstuurd. Je kunt beter extra checken dan er te laat achter komen dat het foute boel is…

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen