Waar ben je naar opzoek?

VOORKOM waterschade!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
VOORKOM waterschade!

Het is mij wel eens overkomen: lekkage en waterschade. Ik had de wasmachine net iets té vol gestopt en daarna ben ik rustig boodschappen gaan doen. Toen ik thuis kwam bleek dat de wasmachine zo vol was dat de deur niet goed klemde en het water er dus bij langs was gesijpeld. Gevolg: de hele bijkeuken nat. Niet heel fijn want we hadden behoorlijk wat schade…

Oeps waterschade…

Het was fijn geweest als mijn wasmachine dit zelf had ontdekt en tijdig was gestopt. Helaas was dat niet het geval. Zo hebben we ook wel eens gehad dat we na een weekend weg thuiskwamen en bleek dat de stroom enkele dagen geleden uit was gevallen. De schakelaar zet zichzelf niet weer omhoog dus al die dagen zaten de koelkast en de vriezer zonder stroom.
Gevolg: de vriezer was gaan ontdooien en lekken. Dus wederom alles nat én bedroven.

Een slimme sensor voor water

Gelukkig leven we in het jaar 2017 waarin gemak de mens dient. Het merk GROHE, wat ik voornamelijk ken van de kranen en douches, heeft een smart-home product gelanceerd. Een smart-home wordt ook wel ‘het huis van de toekomst’ genoemd. Een smart-home moet een aantal dingen hebben en kunnen maar moet vooral voor de bewoner comfortabel zijn, veiligheid bieden, energie zuinig zijn en gemak aanbieden. Ook als de bewoner niet thuis is!
Daar speelt GROHE op in met een slimme sensor voor waterlekkage: De GROHE SENSE.

De GROHE SENSE

Luchtvochtigheid en temperatuur meten en beheren

Met de GROHE SENSE ontdek je in een vroeg stadium waterlekkage. Ideaal dus voor bovenstaande problemen. Een smart-home product waarmee je een hoop geld kunt besparen doordat het je huis monitort en je een melding krijgt wanneer er een probleem is. In dit geval: ongewenst water waar het niet hoort. De sensor houdt ook de luchtvochtigheid bij. Je krijgt ook een melding als deze niet goed is en je een raam open moet zetten.

En niet alleen bij een te hoge luchtvochtigheid krijg je een waarschuwing: ook wanneer de kamertemperatuur een kritisch niveau heeft krijg je een melding op je smartphone of tablet. Zo kun je er zeker van zijn dat je leidingen niet bevriezen want als de temperatuur in een ruimte onder de 3 graden komt dan waarschuwt de sensor jou meteen.

De GROHE SENSE is, doordat hij de luchtvochtigheid én de temperatuur meet, daarom ideaal voor oude huizen (met kelders) of (vakantie) woningen die voor langere tijd onbewoond zijn. Als je bijvoorbeeld op vakantie bent!

Meting Grohe Sense

Vinger aan de pols

Het is heel fijn dat in een druk huishouden (met kinderen) er nog iemand alert is: en in dit geval heb ik het over de GROHE SENSE. Het is heel simpel: je legt hem op een plek waar de waterschade zou kunnen ontstaan. Bij ons is dat vooral de bijkeuken omdat daar de wasmachine, droger én vriezer staan. Wanneer de GROHE SENSE in contact komt met water gaat hij onmiddellijk piepen, er gaat een rood lampje knipperen en je krijgt een melding via de GROHE ONDUS app. Handig voor als je niet thuis bent! De GROHE SENSE houdt een vinger aan de pols…

Droge lucht?

Dat hij de luchtvochtigheid meet is heel fijn. Want hij meet niet alleen een te hoge luchtvochtigheid, ook een te lage luchtvochtigheid. Dit is namelijk ook niet goed voor je gezondheid. Je krijgt daar branderige ogen van (als lenzendrager merk ik dat heel goed), je wordt snel verkouden of je krijgt een droge huid.

Meting GROHE SENSE

Makkelijk in gebruik!

De GROHE SENSE is binnen no time geïnstalleerd en je legt hem op een plek waar hij jou het meest van dienst kan zijn. De app installeer je, je zet de ruimte erin en klaar is MOMMY!
Vanaf nu dus geen erge waterschade meer door overstromende (en te volle) wasmachines want dan appt de GROHE SENSE mij wel even.
En ik moet hem gewoon niet té vol doen natuurlijk…

Ook heel fijn voor als we op vakantie zijn want mochten we weer eens zonder stroom komen te zitten dan kan ik altijd iemand waarschuwen de stroom er weer op tijd op te zetten. Ik vind het een ideale uitvinding. Makkelijk te installeren, makkelijk in gebruik en het voorkomt veel problemen. Hij is zo betrouwbaar; hij slaapt nooit!

Meer informatie? Klik hier!

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen