Waar ben je naar opzoek?

Nieuwe trend in babyland. Iets met geweren!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Nieuwe trend in babyland. Iets met geweren!

In het land der zwangeren is het is tegenwoordig erg populair om het geslacht van je baby kenbaar te maken door middel van een ‘gender reveal’. Er zijn tal van mogelijkheden om het geslacht van je baby te onthullen. De meest voorkomende is het aansnijden van een taart, het oplaten van ballonnen of een leuk filmpje laten zien. Maar in Amerika is er een nieuw idee ontstaan om het geslacht van de baby te onthullen en het heeft te maken met… geweren. Wat???

> Mocht je niet weten wat een ‘Gender Reveal Party’ is lees dan deze blog.

Amerika is natuurlijk altijd het land van de uitersten en in het land der zwangeren komen ze hier met een nieuw idee voor een gender reveal. Een idee wat vooral erg leuk is voor de mannen om uit te voeren. Worden ze er op deze manier ook nog actief bij betrokken…

De doos met pastel ballonnen kan de kast in.

Ze gebruiken hier namelijk echte geweren in bossen om het nieuws met de wereld te delen. Wat doen ze daarmee? Mannen vuren namelijk een schot af met een geladen pistool. De kleur van het buskruit geeft aan wat voor geslacht het paar verwacht. Roze of blauw. Zo doen ‘echte mannen’ dat.

In de praktijk: Je bent zwanger en nodigt je familie uit voor een gezellige picknick in het bos. Nietsvermoedend verzameld men zich op dé plek. Daar zitten jullie dan met een gezellig kleedje. Na een tijdje haalt manlief, zonder enige aankondiging, een geweer tevoorschijn. Verschrikt springen moeders en schoonmoeders op. Ze worden toch niet…
Nee, dat is niet het geval. Met een brede glimlach vertellen jullie dat je groot nieuws hebt. Dat jullie zwanger (ehm JIJ) wisten ze al maar nu gaan jullie het geslacht verklappen. Moeders en schoonmoeders nog steeds verschrikt en de mannen voelen zich opeens enorm mannelijk met zo’n geweer in hun bijzijn. Maar hoe dan? En vervolgens speelt bovenstaande zich af…

Wat kan er mis gaan? Niks. Maar… ik zie de lol er niet van in in combinatie met een zwangerschap en het bekend maken van het geslacht. Zal het iets mannelijks zijn of iets typisch Amerikaans?

Bekijk de foto’s:

 

Bron beeld: Flickr – Mack Male

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 2 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Zomerse activiteiten

Waarom de zomer zoveel beter is nu kinderen ouder zijn

  • 5 dagen geleden
  • 6 minuten lezen