Waar ben je naar opzoek?

Super tof weekend in het Hof van Saksen

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Super tof weekend in het Hof van Saksen

Wie mij volgt op Instagram heeft kunnen zien dat wij vorig weekend in het Hof van Saksen waren. We waren uitgenodigd voor een V.I.P weekend ter ere van de opening van de nieuwe sensationele waterglijbanen in het Hof van Saksen. Er zijn drie nieuwe spectaculaire glijbanen geopend en wij waren bij de opening aanwezig.

Nieuwe glijbanen Hof van Saksen

VIP weekend

Het hele weekend hadden we een huisje op het park tot onze beschikking. We zijn fan van Landal parken en helemaal van het Hof van Saksen. Dit weekend hebben we op en top genoten. Vooral de bedden (Auping) in de huisjes vind ik een groot pluspunt. Voor de kinderen is er op het park zoveel te doen dat ze zich niet hoeven te vervelen.

Er waren meerdere bloggers en journalisten uitgenodigd om dit weekend op het Hof van Saksen te verblijven. Het weekend zijn we gestart met een borrel en een etentje. Op zaterdag was de opening van de glijbanen. Een opening met een klassieke twist. Ze hadden het erg leuk gedaan! En uiteraard mochten we, na de opening, de glijbanen uitproberen.

Nieuwe glijbanen Hof van Saksen

Drie super toffe nieuwe glijbanen

Het Hof van Saksen heeft met deze drie nieuwe glijbanen een wereldprimeur: de grootste indoor waterglijbaan ter wereld, de hoogste bandenglijbaan van de Benelux en de steilste indoor speedslide van Nederland. Ik heb ze niet allemaal getest maar mijn zoon van 8 jaar wel. Hij vond het fantastisch. Vooral de Bombo was favoriet. Bombo is een indoor waterglijbaan die je beleeft in een band voor maximaal 4 personen. Zet je maar schrap want er komt een vrije val van 10 meter en met hoge snelheid suis je door de gigantische trechter naar beneden. Super leuk maar ook spannend.

Ik heb de bandenglijbaan uitgeprobeerd. De Intenso is een glijbaan waar je met een 2-persooonsband met een razende vaart naar beneden gaat. Je start in het donker en tijdens je rit word je verrast door lichteffecten. Ik vond deze super leuk!

De speedelide heb ik niet geprobeerd. Deze gaat namelijk super snel naar beneden met een topsnelheid tot wel 60 kilometer per uur. De Presto is geschikt voor avonturiers met een adrenaline rush. Zoonlief heeft hem uitgeprobeerd maar toen hij beneden kwam zei hij het bij die ene keer te laten 😆.

Nieuwe glijbanen Hof van Saksen

Let er wel even op dat ze regels hanteren voor deze nieuwe glijbanen: minimaal 1.20 meter, A en B zwemdiploma en minimaal 8 jaar. Dit voorkomt teleurstellingen als je een weekendje weg boekt naar het Hof van Saksen.

Nieuwe glijbanen Hof van Saksen

Er is genoeg te doen op het park

De overige uren in het park hebben we gespendeerd in Harrewar, bij de Techniek en Knutsel Academies en in Bounz Arena waar ze zich uit konden leven op de trampolines. Helaas was het vrijdag en zaterdag niet zo mooi weer maar bij mooi weer is er buiten ook nog van alles te doen. Bij goed weer bieden de recreatieplas en het recreatiestrand veel actieve en ontspannende mogelijkheden. En door het hele park heb je speeltuintjes voor de kinderen.

Nieuwe glijbanen Hof van Saksen

Eten op het park

In het weekend hebben we bij alle drie de restaurants gegeten. Voor gezinnen met kinderen zijn de restaurants erg toegankelijk en in elk restaurant is er wel wat te doen voor kinderen. Het Self-service restaurant Al Fresco is erg leuk voor gezinnen. Hier kunnen kinderen zelf hun eten pakken en daarna spelen. Papa en mama kunnen dan rustig samen eten. Voor wie wil kun je zelfs een privé kok in je accommodatie boeken. Super leuk natuurlijk!

Het was een super leuk weekend en deze nieuwe glijbanen zijn wederom een aanwinst voor het Hof van Saksen. We hopen er snel weer te komen!

Op deze Landal parken zijn wij al eens geweest:

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Postnatale depressie

Postnatale depressie herkennen en hulp zoeken

  • 5 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Kids & Media

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

  • 5 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen