Waar ben je naar opzoek?

Nieuw voorbehoedsmiddel: de anticonceptiesluis

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Nieuw voorbehoedsmiddel: de anticonceptiesluis

Je leest het goed. Als we de Volkskrant moeten geloven dan komt er een nieuw anticonceptiemiddel op de markt. Het nieuwe voorbehoedsmiddel is in de maak: de anticonceptiesluis.

Anticonceptie; wat kies je?

Er zijn vele anticonceptiemiddelen op de markt. Met of zonder hormonen: de Persona, het condoom, de pil of je kunt zelfs kiezen voor een definitieve vorm; sterilisatie. Door de bomen zien we het bos niet meer. Het meest ideale zou zijn; een anticonceptiemiddel zonder horen die na het inbrengen voor hele lange tijd actief is en niet meteen definitief is. Ik spreek niet alleen voor mijzelf maar voor vele andere vrouwen.

De eerste vraag die je gesteld wordt na je bevalling is: “Denk je aan de anticonceptie?”. Altijd zo’n gedoe… Direct na je bevalling wil je daar niet eens over nadenken maar er komt een moment dat dat wel weer moet. En daar staan wij niet om te springen!

Er is hoop!

Maar er is hoop. Wetenschappers uit Eindhoven hebben de handen ineen geslagen om gaan een opmerkelijke vorm van anticonceptie ontwikkelen. Samen met een industrieel ontwerper. Dat klinkt spannend!
Ze gaan werken aan een anticonceptiemiddel dat maar één keer hoeft te worden aangebracht (dat klinkt goed…) en geen (hormonale) bijwerkingen heeft (nog meer pluspunten), altijd kan blijen zitten en heel veilig is (dubbele bonuspunten). Het wordt een…. anticonceptiesluis!

Ik moet zeggen dat ik niet echt warmloop van de naam…

De anticonceptiesluis; wat moet ik mij daarbij voorstellen?

Dat vroeg ik mij ook af. Het klinkt eerder als een goede grap en onwerkelijk (want er zijn geen enkele nadelen aan verbonden) dan als een echt serieus anticonceptiemiddel. En als ik er meer over lees dan wordt het een interactief anticonceptiemiddel. Vrouwen kunnen er levenslang hun eigen vruchtbaarheid mee regelen; zet de kleppen van de sluis open als je zwanger wil worden en zet ze weer dicht en je bent onvruchtbaar. Ik vraag mij dan af of ik er ook een afstandbediening bij krijg?

“Het is, zegt Van de Graaf, een soort omkeerbare sterilisatie. Voor het plaatsen van de buisjes is geen operatie nodig: dat kan vaginaal, met behulp van een kijkbuis.”

Bron: Volkskrant

De anticonceptiesluis

Pilmoe

Er komen zelfs ingenieurs en bedrijfseconomen van de TU Eindhoven aan te pas. Ook hoogleraar gynaecologie Bart Fauser (UMC Utrecht) ziet wel wat in dit plan.

Bart Fauser: ‘Veel vrouwen zijn pilmoe en op zoek naar alternatieven. Daarom moeten we elk initiatief toejuichen.’

Binnenkort beginnen de eerste proeven op dieren, tja… op mensen uitproberen gaat hem ook niet worden. Als de klepjes het volhouden beginnen de eerste klinische onderzoeken.

Wil je alles over dit anticonceptiemiddel tot in de puntjes weten? Lees het hele verhaal hier.

Zie jij wat in deze nieuwe vorm van anticonceptie? 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Tip: Gratis bellen met Sinterklaas

  • 1 week geleden
  • 2 minuten lezen
Relatie & Seks

Een vibrator gebruiken samen met mijn man!

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Herbruikbare waterfles: Sigg Hot & Cold Glass

  • 2 weken geleden
  • 2 minuten lezen