Waar ben je naar opzoek?

Negen maand zwangere vrouw traint door in de sportschool

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Negen maand zwangere vrouw traint door in de sportschool

Mama to be Emily Breeze is negen Olympic lifter en CrossFit deelneemster én ze is negen maanden zwanger. Ze traint nog dagelijks in de sportschool en tilt nog zo’n 50 kilo op waar ze vervolgens moeiteloos squats mee doet. De 31-jarige Emily doet nog dagelijks aan CrossFit. Ook gewoon tijdens haar zwangerschap.

Doordat ze dagelijks haar workout doet heeft het haar geholpen om sterk en fit te blijven tijdens haar zwangerschap. Volgens haar dokter is de baby gezond en heeft het een sterke hartslag. Emily is nog niet bevallen maar is nu al een Boot Camp aan het plannen die een week na haar bevalling plaats zal vinden.

Veel van ons hebben het doel om binnen een jaar, na de bevalling, weer terug te gaan naar de sportschool. Emily doet gewoon door én gaat meteen na haar bevalling weer aan de slag. We kunnen er wat van leren…

> Lees ook: Zo verschillend kan een zwangerschap zijn: twee vriendinnen showen hun buik!

 

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Nina Basta zei

  Tijdens mijn zwangerschappen heb ik ook gecrossfit en ik heb nog iedere dag spijt.

  Na de 2e bevalling bleek dat ik een blaas en baarmoederverzakking heb.
  Ik heb netjes geschaald (tot 50% van 1RM, veel EMOM’s), had goedkeuring van de verloskundige onder het mom van ‘ goed luisteren naar je lichaam’, heb netjes naar mijn trainers geluisterd maar de totale load is voor mijn bekkenbodem teveel geweest.

  Nu zit ik een jaar na de bevalling en ik kan niet meer rennen, springen en zwaar tillen. Over een paar maanden gaan we kijken of ik geopereerd moet worden maar ook geldt het advies om niet meer zwaar te tillen. Ik ben dan ook voorgoed gestopt met crossfit en een derde babytje zal hoogstwaarschijnlijk mijn klachten verergeren.

  Mijn advies: Doe het niet! Better safe than sorry! Ga lekker in zo’n zwanger & fit groepje. Je hebt de rest van je leven nog om lekker te trainen.
  Maar wil je het toch doen? Laat je dan goed informeren door een YVLO geregistreerde coach. Zorg dat je de functie van de bekkenbodem goed begrijpt en onderschat haar kwetsbaarheid niet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen