Waar ben je naar opzoek?

Nederland in dubbele shock: jonge verdachten in moordzaken meisjes

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Nederland in dubbele shock: jonge verdachten in moordzaken meisjes

Vanmorgen kwam het nieuws hard binnen. Het tweede verdwenen meisje was gisteravond gevonden. Blogger Denise schreef er al een raak stuk over. Meisjes mogen massaal niet meer de straat op want wie weet wie het volgende slachtoffer is en welke engerd er nog rondloopt. De verbijstering was nog groter toen bekend gemaakt werd dat er twee jonge verdachten aangehouden waren én dat de moordzaken niets met elkaar te maken lijken te hebben.

Een en al verbijstering

De verdachten in de zaken Savannah en Romy zijn 14 en 16 jaar ‘jong’. Niks geen vieze, oude mannen maar jonge jongens van hun eigen leeftijd die de meisjes om het leven hebben gebracht. En er is nog meer verbijstering over het het feit dat de twee zaken niets met elkaar te maken lijken te hebben, al gebeurden ze in een straal van 20 kilometer. Twee meisjes die binnen enkele dagen om het leven gebracht zijn en in een sloot werden achtergelaten. Wat is er gaande?

Vrijdag werd Romy aangetroffen in een sloot met water in Achterveld. De verdachte in Romy’s zaak is slechts 14 jaar en komt uit Lunteren.

Savannah werd zaterdag gevonden door een toevallige passant. De jongen die betrokken is bij haar dood komt uit Den Bosch.

Twee zaken heel dichtbij elkaar. Dat moest wel iemand zijn die het voorzien had op tienermeisjes. De burgemeester van Bunschoten riep zelfs iedereen op extra alert te zijn op (hun) kinderen. Niemand had verwacht dat beide zaken deze wending zouden nemen…

‘Gevaarlijk’ duo gesignaleerd

Daarbij komt ook nog dat er vorige week een zwarte auto met bestuurder met baard was gesignaleerd die meisjes in Soest en wederom in Bunschoten lastig gevallen zou hebben. De twee mannen hebben zich gistermorgen gemeld bij de politie nadat er een foto van ze was verschenen op Social Media. Ze bleken er niks mee te maken te hebben en zelfs actief mee aan het zoeken waren naar Savannah.

Lees ook: Wat het nieuws van Savannah Dekker met een moeder doet

Het zijn nog maar kinderen…

En toen was daar maandagmiddag het bericht van twee tienerjongens die aangehouden waren en afzonderlijk van elkaar geopereerd lijken te hebben. Op Social Media stromen de reacties op dit nieuws binnen. Men weet niet waar het heen gaat met de samenleving.

Het is nog niet duidelijk of deze jongens de moorden daadwerkelijk gepleegd hebben. Ze worden in ieder geval verdacht van betrokkenheid. In deze zaak zijn alleen maar verliezers. Het zouden je kinderen maar zijn… 😢

Bron: Metronieuws – Bron hoofdbeeld: Pixabay

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen