Waar ben je naar opzoek?

Must see Netflix series voor jou om te bingewatchen! (door moeders aanbevolen)

6 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Must see Netflix series voor jou om te bingewatchen! (door moeders aanbevolen)

Op Instagram deed ik een paar dagen geleden een oproepje: Must See Netflix serie tips gezocht! Ik kijk heel weinig televisie maar af en toe een leuke serie (op televisie) volgen doe ik wel. Nu was ik door mijn favoriete series heen en zoekende naar een nieuwe serie kon ik door de bomen het bos niet meer zien. Op mijn oproep kreeg ik veel tips van jullie (waarvoor dank 💋) en ik deel ze hier zodat jullie lekker kunnen bingewatchen. 

Let op:  De tips hieronder zijn in willekeurige volgorde geplaatst. Heb jij nog aanvullingen? Laat het weten op Facebook of in de comments hieronder. Tevens word ik niet gesponsord door Netflix om jullie deze tips te geven. De tips komen van jullie! 

Daar komen ze… een hele lange lijst MUST SEE Netflix series!

Deze tip sprong eruit als het gaat om MUST SEE Netflix series:
La Casa de Papel (2017: 2 seizoenen)

Dit is een spannende Spaanse serie over een briljante overval op de Koninklijke Munt van Spanje. Om de grootste roof uit de geschiedenis te realiseren worden er acht mensen bij elkaar gezocht. Na een uitvoerige training besluiten ze om zich op te laten sluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. Ze moeten zorgen voor een gigantische roof en 67 gijzelaars in bedwang houden. De serie speelt zich volledig af in een bank maar saai is deze serie zeker niet. De spanning is namelijk om te snijden en je blijft kijken!

Must see Netflix series

The Americans (2017: 5 seizoenen)

Twee Russische sleepre-agents vormen een normaal Amerikaans gezin. Ze wonen vlakbij Washington D.C. Ze voeren lang hun taken uit en naarmate de kinderen ouder worden werken ze ook mee in hun plannen. De vraag is: geloven ze zelf nog wel in hun missie? Volgens Trouw is het ‘een heerlijk ouderwets spionagedrama’.

The Crown (2017: 2 seizoenen)

Deze serie is al wel heel bekend maar echt een must see. Ik heb hem gezien en kan niet wachten tot seizoen 3 uitkomt!

Ozark (2017: 1 seizoen)

In deze serie is een Amerikaanse familie op de vlucht voor een drugskartel. Het kartel zit achter hun geld aan. Marty Bryde wil zijn gezin in veiligheid brengen en gaat naar de Ozarks in Missouri. Een super spannende en goede serie!

Peaky Blinders (2017: 4 seizoenen)

Wat een fijne serie is dit. Historisch Engeland wordt rauw in beeld gebracht. Een criminele straatbende uit Small Heath, een achterstandswijk in Birmingham in de jaren twintig, wordt gerund door de familie Shelby. Deze familie werkt zich na de Eerste Wereldoorlog op in de Engelse onderwereld. De gezinsleden zijn getraumatiseerd uit de oorlog gekomen en worden zonder enige hulp terug in de samenleving gedumpt. Tommy Shelby, het brein achter de familie, wil zijn familie aanzien, rijkdom en macht bezorgen en neemt het voortouw in allerlei criminele activiteiten.

Lees ook: 10 geweldige docu’s op Netflix die je fantastisch gaat vinden!

Narcos (2017: 3 seizoenen)

Houd je van series zoals Peaky Blinders? Kijk dan ook vooral de serie Narcos. Deze dramaserie vertelt het waargebeurde verhaal over het geweld en de macht van de beruchte drugskartels in Colombia.

Orange is the new Black (2017: 5 seizoenen)

Een bekende serie en ik wilde even meedelen dat er er in juli een nieuw seizoen komt! 🎉

Sons of Anarchy (2014: 7 seizoenen)

Deze serie gaat over een beruchte motorclub in Californië en de regels zijn simpel: je leeft en sterft voor The Club.

Must see Netflix series
Sons of Anarchy: Weet waar je aan begint…

Girlboss (1 seizoen)

Deze serie gaat over de rebelse en berooide Sophia die een internetbedrijf begint en leert wat het is om de baas te zijn. De comedy serie is gebaseerd op haar succesvolle autobiografie.

The Let Down (2017: 1 seizoen)

Audrey is moeder van een 2 maanden oude baby en komt bij een sport groep voor jonge ouders waar ze enkele rare vrienden maakt met verschillende uitdagingen in het leven.

Lees ook: 20x leuke kinderfilms en series op Netflix voor in de herfst (vakantie)

Easy (2017: 2 seizoenen)

Deze serie met een sterrencast volgt diverse inwoners van Chicago die zich moeizaam een weg banen in een doolhof van seks, liefde technologie en cultuur.

Fargo (2017: 3 seizoenen)

Deze serie, die is geïnspireerd op de film van de gebroeders Coen en het ‘true crime’- genre, speelt zich af in Minnesota en draait om ‘echte’ misdrijven.

The Affair (2015: 2 seizoenen)

In een resort aan de kust, beginnen Noah, een tweederangsschrijver, en Alison, een gedesillusioneerde serveerster, een gevaarlijke verhouding vol verborgen verlangen. Een provocerende serie die verschillende prijzen heeft gewonnen. O.a. voor Beste dramaserie.

Chef’s Table (2018: 4 seizoenen)

In de New Yorkse hotspot Milk Bar tovert Christina Tosi haar voorliefde voor junkfood om in onweerstaanbare lekkernijen zoals ijs van ontbijtgranenmelk en ‘coke-taart’.

Must see Netflix series
Chef’s Table: je zal het niet geloven maar dit is letterlijk en figuurlijk een HEERLIJKE serie om te kijken over koken en eten.

New Girl (2017: 6 seizoenen)

Jessica moet nog bijkomen van haar stukgelopen relatie maar trekt in bij drie jongens die haar inzicht geven in hoe de wereld in elkaar steekt.

The Sinner (2017: 1 seizoen)

Een jonge moeder heeft een onbekende man doodgeschoten maar ze kan zich dit niet herinneren. Een sympathieke rechercheur probeert het mysterie te ontrafelen.

Seven Seconds (2018: 1 seizoen) 

De dood van een 15-jarige Afro-Amerikaanse jongen in Jersey City wordt door de politie in de doofpot gestopt. Anderen willen de waarheid boven tafel halen. De tragische dood van dit kind vraagt om gerichtigheid.

Must see Netflix series
In deze serie speelt het thema racisme een belangrijke rol wanneer een blanke politieagent een Afro-Amerikaanse tiener aanrijdt.

The Missing (2016: 2 seizoenen)

De briljante Franse rechercheur Julien Baptiste keert terug van pensioen om dossiers van vermiste personen te heropenen waarin de politie geen enkele aanwijzing heeft.

Land Girls (2011: 3 seizoenen)

Volg het leven, de liefdes en de hoogte- en dieptepunten van vier leden van de Women’s Land Army die tijdens de 2e Wereldoorlog op het landgoed Hoxley werken.

Must see Netflix series
Land Girls: Tijdens de Tweede Wereldoorlog vechten Britse mannen aan het front, de stadsmeisjes gaan op het platteland aan het werk.

Miniserie Alias Grace (2017)

In het 19e-eeuwse Canada moet een psychiater bepalen of een moordenares ontoerekeningsvatbaar is.

Dirty Money ( 2018: 1 seizoen)

Van wurgleningen tot auto’s waarmee is gesjoemeld vanwege uitstoottest: deze serie onderzoekt schaamteloze voorbeelden van hebzucht en corruptie in bedrijven. Zeer interessant!

LOVE  (2018: 3 seizoenen)

Een serie waarin de rebelse Mickey en de goedgeluimde Gus alle sensaties, maar ook alle kwellingen, van moderne relaties ondergaan.

Grace and Frankie (2018: 4 seizoenen)

Grace en Frankie zijn niet bepaald vriendinnen maar wanneer hun mannen homo’s blijken te zijn hebben ze geen andere keus en moeten ze elkaar ‘omarmen’.

Ugly Delicious (1 seizoen)

Als jij van (series met) eten houdt dan is dit zeker een must see serie: Sterren-chef David Chang neemt zijn vrienden mee op een smaakmakende, cultuuroverschrijnende jacht naar ‘s werelds lekkerste eten. En dit is niet het standaard eten wat jij en ik graag eten…

Must see Netflix series
Japanse pizza, Viet-Cajun rivierkreeft en ander raar eten: het ziet er niet uit maar het smaakt wel!

Weeds (2012: 8 seizoenen)

Een moeder verkoopt marihuana aan haar rijke buren zodat ze na het plotselinge overlijden van haar man haar comfortabele leven voor kan zetten. Maar ze raakt verstrikt in dingen waar ze liever niet mee te maken krijgt…

Heb jij nog tips om deze lijst aan te vullen of straks een nieuwe lijst mee te beginnen? Laat het mij vooral weten!

Photo by freestocks.org from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen