Waar ben je naar opzoek?

Luieruitslag, tandenleed en buikkrampjes drama

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Luieruitslag, tandenleed en buikkrampjes drama

Luieruitslag; je krijgt er als ouder en kind een keer mee te maken. En het is echt heel vervelend! Zeker met doorkomende tandjes was het hier drama. Pijnlijk, rood, open wondjes. Schoonmaken is dan niet te doen. Meestal zette ik mijn kindjes gewoon in bad en gingen we het daar eraf weken. Ik wilde de tere billetjes niet nog meer beschadigen. En wat dacht je van tandenleed en krampjesdrama? Wij ouders kunnen daar vast een boek over schrijven…

Verzorging van je baby

In het eerste jaar hebben we wel last gehad van kwaaltjes: doorkomende tandjes, koorts, een droge huid, krampjes en luieruitslag. Het is fijn om standaard een aantal producten in huis te hebben die zich richten op het verzachten, verlichten en verhelpen van deze kwaaltjes bij baby’s en peuters. Gelukkig is er een (farmacie-) merk dat zich daar volledig op richt: Multilind Baby Care. Van dit merk had ik altijd de Baby Billenspray, de Baby Tandengel en de Karwijoliedruppels in huis.

Zieke peuter en doorkomende tandjes

Baby’s billetjes verzorgen

De terugkerende luieruitslag… Als het ‘weer eens zover’ was dan hadden de tere babybilletjes een speciale verzorging nodig. Schoonmaken, droogdeppen of aan de lucht laten drogen en een goede, fijne en effectieve billenspray gebruiken.

Ik zweer bij de Baby Billenspray van Multind Baby. Deze spray raad ik zeker aan. Een spray is veel hygiënischer en fijner dan een crème. Zo’n pot billencrème krioelt van de bacteriën die jij vervolgens weer verspreid met je handen en onder je nagels. Een spray is fijner voor je kindje want je hoeft de billetjes niet aan te raken. Met de handige, praktische spray vernevel je een dun laagje crème over de gevoelige en kwetsbare huid. De formule werkt heel effectief tegen luieruitslag. Binnen no time waren ze er hier weer vanaf. Hij ging dus altijd mee in de luiertas!

De spray is op basis van zinkoxide en je kunt kiezen voor de 4% of de 10%. De 4% is voor de dagelijkse en preventieve verzorging en de 10% wanneer de billetjes wel wat extra verzorging kunnen gebruiken. Bij (heftige) luieruitslag dus.

Het leed dat tandendrama heet…

Het volgende kwaaltje: doorkomende tanden!
Wat zag ik altijd op tegen het doorkomen van de tanden. Vreselijk. Voor zowel baby als moeder niet leuk! Overal op willen bijten, huilen, koorts, rode wangen, hangerig én luieruitslag. En het schoot maar niet op… en als ze er dan eindelijk door waren, stonden andere tanden alweer in de wachtrij. Pfff!

Gelukkig zijn nu alle gebitjes compleet. Tenminste, het melkgebit. Toen we er middenin zat heb ik heel veel gebruik gemaakt van de Baby Tandgel. Deze verzacht én verzorgt. De gel hecht zich enorm goed aan het pijnlijke tandvlees, verkoelt en verlicht de pijn. Door de toegevoegde kamille wordt de gehele mondflora verzorgd. Voordeel: de Baby Tandgel is suikervrij en smaakt toch heelrijk. Baby’s zijn er dol op en mama ook!

En die vreselijke buikkrampjes

Niet alleen doorkomende tanden zijn een drama, ook buikkrampjes! Daar kan ik ook wel een boek over schrijven. Ik vond het altijd zo sneu en had het maar wat graag an ze overgenomen. Ook deze periode zijn we doorgekomen. Als je kind last heeft van buikkrampjes dan wil je graag van alles proberen om ervoor te zorgen dat het minder wordt of zelfs afneemt. Ik zat af en toe echt met mijn handen in het haar en voelde mij zo machteloos. Gelukkig waren daar de Karwijoliedruppels.

Multilind Baby Care heeft een 100% natuurlijk product op de markt gebracht dat effectief helpt tegen buik- en darmkrampjes. De Karwijoliedruppels zijn gemaakt van een kruidenpreparaat en bevat karwijzaadolie. De etherische olie van de karwijvrucht bevordert de spijsvertering, ondersteunt een goede maagfunctie en helpt bij een winderig gevoel. Ook deze druppels zijn suikervrij, bevatten geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Ook een fijn gevoel voor mama!

Fijne verzorgingsproducten

De Multilind Baby Care lijn heeft een mooi assortiment met hoogwaardige producten om de kwaaltjes van je baby en peuter te verzachten. Vooral van de billenspray ben ik fan! Ze verkopen naast bovengenoemde producten ook nog een Baby Bodyspray wat ideaal is voor de droge huid die net zo werkt als de Multilind Baby Billenspray.

Multilind Baby Billenspray

Winactie

Ik wil je graag kennis laten maken met deze fijne producten van Multilind Baby Care. Daarom geef ik drie pakketjes weg met bovengenoemde vier producten. Wil jij zo’n pakketje ontvangen? Laat dan je reactie hieronder achter!

Deze winactie loopt af op 20 juni 2015.

Blog

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Corien zei

  Wij zitten middenin de tandjes en dus luieruitslag en soms krampjes fase met dochterlief van 8maandjes. Ik zou dit graag willen uit proberen, zeker handig voor mee op vakantie eind juni. SOS pakketje:)

 • Vanessa Raffaëla Sibma zei

  Dankje voor de uitleg en je mening! Het merk ken ik niet en ik maak er graag kennis mee. Volgens mij komt het eerste tandje door bij ons zoontje.

 • iris zei

  Deze producten zouden goed van pas komen nu ons dochtertje geregeld last heeft van luieruitslag. En er tandjes door beginnen te komen.

 • paula zei

  Heel graag mijn dochtertje haar tandjes komen door voor haar pijnlijk de arme schat..

 • Astrid zei

  Onze Sem is vandaag een maandje oud. In de eerste weken was zijn huidje heel droog, we hebben toen een aantal keer extra vettende olie van balneum in de tummy tub. Af en toe heeft Sem een beetje buikkrampjes. Ik ben benieuwd wat ons nog allemaal te wachten staaf als hij luieruitslag krijgt en de tandjes doorkomen. Hopelijk heeft ons schatje er niet al te veel last van. Het zou fijn zijn als we de producten meteen uit kunnen proberen als het zo ver is.

 • Danielle zei

  Ik zou super graag willen winnen voor mijn zoontje van zes maanden!

 • Tesse zei

  Graag voor mijn lieve dochter Mik. Zou erg goed van pas komen op dit moment 🙂

 • an segers zei

  Hey Linda,

  Kun je me vertelle waar ik deze productjes vind? Dan kan ik ze gaan hale want heb zo compassie met mijn kleine uk en ik doe er alles voor om hem hier doorheen te helpe en lieft met zo min mogelijk pijn.
  Alvast bedankt vr je reactie en dankje voor al jou blogs, het helpt enorm om door de moeilijke periodes door te kome als je hoort/leest dat je niet de enigste bent die dit meemaakt.
  Grtjes

 • Carolyn zei

  Wat fijn, deze tips, ik heb ze nog niet eerder gehoord. De producten zullen hier zeker goed van pas komen,

 • Sandra zei

  Dat zou fijn zijn en goed uitkomen!! Hier zijn we na weer eens een keer koemelk proberen net weer opnieuw begonnen aan de krampjes… Zooo zielig!

 • Wing zei

  Jaah graag zou ik die willen winnen voor mijn kleine meid die heeft echt veel last van krampjes het is zo zielig.
  Vooral als haar tandjes uitkomen hou ik mijn hart vast.

 • christa zei

  De billenspray zou ik graag eens proberen bij mijn dochtertje van morgen 6 maanden. Tevens wachten we vol spanning op haar eerste tandjes en dan is elk hulpmiddel welkom! 😉

 • Rhodé zei

  jaaaaa zal zó fijn zijn!! Doe nooit aan dit soort dingen mee maar dit laat ik niet voorbij gaan.
  Ik las ‘kwijloliedruppels’ en dacht die moet ik hebben

 • Ruth Baan zei

  Oja die spray en tandengel kunnen we wel gebruiken..wat een luier uitslag heeft ons manneke als er weer een tandje doorkomt..krampen hebben we gelukkig achter de rug.. (succes voor diegene die er nog in zitten, het komt echt goed!)
  De karwijdruppels mag je aan iemand geven die het beter kan gebruiken!

 • José Snoeren zei

  Misschien dat dit wel helpt! Ik heb voor mijn zoontje al sudocreme,bepanthen en zinkzalf vd Etos geprobeerd en dat laatste werkt wel maar niet zo effectief als dat ik, en hij ;), zou willen plus het feit dat bij het uitsmeren het ontzettend pijn doet. Voor de tandjes heb ik dentiknox geprobeerd en homeopathisch chamodent uit mn hoofd, maar helaas helpt niet en nu krijgt hij alle 4 de hoektanden tegelijk. Elke keer meerdere tegelijk vanaf het begin. Zo sneu voor het ventje. Dit zouden wij, mijn zoontje en ik, wel graag willen winnen 🙂

 • Annabel zei

  Dat komt goed van pas met een kleine opkomst. Het wordt ons eerste kindje dus ben nog een leek op dit gebied. Wat is er nu mooier dan het in 1 keer goed te doen voor de kleine. Dus het pakket is zeer welkom.

 • Wendy zei

  Mijn kleine ventje van 4 maanden heeft nog steeds last van z’n buikje, ook heel wisselend in z’n ontlastingpatroon. Van 7 dunne poepbroeken op een dag met de bijbehorende kapotte billetjes tot 2 dagen niks en dan daar weer last van hebben. Hij kwijlt ook flink en zit overal op te kauwen, maar ik zie of voel nog niks! Z’n broer was 8 maanden met z’n eerste tand, dus we gaan het zien. Ik ken het merk niet, maar wat zou het fijn zijn om zo’n totaal pakketje te hebben! Want ja, blije baby is blije mama!

 • Saskia zei

  Zou super van pas komen! Luuk is net drie weken en hij heeft al enorm veel last van krampjes :-/ op zo’n moment helpt er niet veel… Dit pakketje klinkt super!!!

 • Rizana zei

  Wij doen graag mee!! Ahh die tandjes die door komen…… Zal gauw weer naar boven om te troosten..

 • Suus zei

  Dat zou ik wel graag willen winnen voor mijn aanstaande petekindje! ☺

 • Laurie zei

  Jaa graag. De darmkrampjes zijn we goed doorgekomen. Ons meisje is nu twee maanden, dus tandjes en luieruitslag komen ons nog op het pad. Wil dit product dan graag uitproberen. Het klinkt in ieder geval briljant.

 • Monique zei

  Jaaaaaa! Dat zou fijn zijn! De billen spray is top. Tanden gel hier nog niet kunnen vinden!! En ik denk dat de boventanden aan de beurt zijn bij onze kleine!!

 • Sylvia zei

  Hier nu een tandje boven aan het doorkomen bij onze kleine man zooooo zielig .zou heel graag de tandgel willen proberen en die billenspray lijkt me ook wel wat

 • Milou zei

  Voor Benthe haar tandjes die nu doorkomen!!! Die arme meid

 • Joyce zei

  Mijn zoontje heeft onwijs,veel last van krampjes infacol en eigen merk van kruidvat helpt niet echt. Ik geef borstvoeding en daardoor poept hij ook best veel dus als gevolg weer rode billen. Zo’n pakketje zou heel fijn zijn

 • Risha zei

  Ik zou deze zo graag willen winnen voor mijn kleine meid.
  Laatste keer had ze zulke nare rode billen van de luiers.
  en dan die tandjes die nu doorkomen 9 maanden is ze en ze heeft nu net pas anderhalf tand. Nog een hoop maanden te gaan op deze manier.

 • Hadewych zei

  Ooohh, wat herkenbaar wat je allema schrijft!! Arme kindjes!
  Mijn dochter van 1,5 is gelukkig door het meeste leed heen, maar man man man wat kan ik me de krampjes nog goed herinneren. Zo sneu!! We hadden inflacol, wat maar af en toe hielp..

  Billenspray is zeker ideaal! Wij gebruiken de spray van de babylijn van Zarqa. Fijn spul!

  Baby nummer 2 is onderweg en dient zich hopelijk rond 18 juni aan. Graag dit mooie pakket voor deze kleine, zodat we goed voorbereid zijn en het meteen kunnen gaan gebruiken!

  Waar is Multilind te koop? Ik ken het merk niet…

 • laura zei

  Ik ben echt een super fan van de billenspray! Overal in huis heb ik er wel 1 liggen en hij zit ook standaard in m’n luiertas. Bij de eerste keer luieruitslag gebruikt, sindsdien nooit meer last van uitslag gehad. Ik blijf lekker sprayen ipv smeren! als de andere producten ook zo goed werken wil ik ze zeker proberen

 • Cindy van Heems zei

  oh de tandengel komt als geroepen. De boventanden komen er aan!

 • Gerleen zei

  Het zou super zijn voor mijn jongste dochter van 7 maanden, binnenkort zullen de 1e tandjes wel komen, wat voorbereiding met handige spulletjes is super!

 • Marlous zei

  Mijn hemel.

  Deze blog komt als geroepen.
  11mnd oud.. En pas 3 en een half tandje.
  Ze is momenteel vreselijk met slapen en drinken..dus ik vermoed dat er meer tandjes aankomen…
  Dentinox en chamodent doen niet veel voor dr…dus misschien is dat spulletje wat ik hier lees goed voor dr.

 • Nada Marongiu zei

  Buikkrampjes zijn hier gelukkig verleden tijd, maar nu zijn het de tandjes die doorkomen. Alles is hier nat van de kwijl. Arme kindjes ook, het lijkt wel 1 en al ellende om groot te groeien. Alle hulp is welkom!

 • Fleur zei

  Wauw dat zou goed van pas komen! Hier beginnen de tandjes! Zo zielig!

 • Yara zei

  Een post die komt als geroepen! Zit momenteel de krampjesfase met mijn bijna 3 maanden oude mini en zo te horen staat haar nog veel meer (helaas noodzakelijk) leed te wachten de aankomende tijd 🙁 Zou super zijn als de spulletjes van Multilind haar pijn en ongemak kunnen verlichten, ik hou me graag aanbevolen!

  • Linda zei

   Sterkte. Het is een fase en het komt goed!! Maar het is heel vervelend als jullie er middenin zitten 🙁

 • JoJo zei

  Eindelijk tijd om blogs te lezen (met gammel plakkertje boven op me) zou het toeval zijn ! Deze producten zouden goed van pas komen 🙂

 • Lieke zei

  Hier heeft Mason zo last gehad van buikkrampjes, was inderdaad zo zielig. We gebruikten van alles en op een dag was het gelukkig gestopt! Nu gebruiken we niks meer. Maar we hebben ook alweer spul in huis voor als de tandjes doorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen