Waar ben je naar opzoek?

Een Mommy make-over; zou ik het doen?

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een Mommy make-over; zou ik het doen?

Een Mommy make-over? Cosmetische ingrepen? Botox? Never nooit niet dat ik een gezond lichaam zou laten snijden of wat zou laten doen aan mijzelf. Ik begreep de mensen die dat deden écht niet. Denk ik daar nog steeds zo over of is mijn mening veranderd? Zou ik, na 3 kinderen, een Mommy make-over overwegen?

Hoe gaat het met sporten?

Inmiddels ben ik 32 jaar en moeder van 3 kinderen. De zwangerschappen hebben hun sporen letterlijk nagelaten. De zwangerschappen en bevallingen verliepen niet volgens het boekje en ik heb veel lichamelijke klachten overgehouden. Om wat aan de lichamelijke klachten te doen én strakker en sterker te worden ben ik sinds mei aan het sporten bij een Personal Trainer. Ik boek vooruitgang; mijn lichamelijke klachten zijn zo goed als weg, ik voel mij sterker, alles gaat mij makkelijker af, ik heb meer dagen zonder pijn dan dagen met pijn en ik ben soepeler geworden. Misschien zelfs wel een heel klein beetje lenig 🤪. Dat is super fijn! En dat was in eerste instantie ook mijn doel…

Lees ook: Bodyshaming gebeurt ook bij moeders

Een leukere ik

Na de hectische jaren met baby’s en peuters kom ik eindelijk weer aan mijzelf toe en voel ik mij weer echt een vrouw. Niet alleen moeder van… maar ook mijzelf en vrouw van. Op verschillende vlakken werk ik ‘hard’ aan mijzelf om een nog leukere moeder en vrouw te worden. Daar hoort sporten voor mij ook bij (al ben ik A-sportief en kost het mij ontzettend veel doorzettingsvermogen en dicipline maar ik ga wel…). Als je niet tevreden bent met jezelf of hoe dingen lopen dan kun je op de bank gaan zitten mokken maar je kunt er ook wat aan gaan doen. Beginnen is al de eerste stap en het halve werk! Daar ben ik dus nu mee bezig…

Confrontatie in de spiegel

Maar eerlijk is eerlijk. Als ik in de spiegel kijk zie ik wel de sporen van de zwangerschappen en een vetje hier en daar meer. Sinds kort ‘stoor’ ik mij aan mijn rimpels in mijn voorhoofd en ik heb al jaren last van hangende oogleden wat alleen maar erger wordt en waar ik ook echt last van begin te krijgen. Mijn moeder heeft dezelfde kwaal en onderging een ooglidcorrectie.

Lees ook: Waarom het zo nodig is om zonder kinderen op vakantie te gaan! (en wij gaan het doen…)

De Mommy make-over: het houdt mij bezig!

Jaren geleden was ik er stellig op tegen: plastische chirurgie dat doe je niet! Maar eerlijk is eerlijk, de laatste tijd houdt het mij wel een beetje bezig. En dan vooral de Mommy make-over. Hoewel ik trots ben op mijn curves (iedereen heeft nou eenmaal een andere bouw) en ik echt niet maatje 36 hoef te hebben, ik twee keer per week aan krachttraining doe en nu zelfs ook ben begonnen met hardlopen, bepaalde dingen gaan daar niet mee weg. Volgens mij kan Google mijn gedachten ook lezen want tegenwoordig kom ik overal ervaringen tegen van vrouwen die een Mommy make-over hebben laten doen, een buikwandcorrectie of hun oogleden hebben laten liften.

En ik zweer je: ik heb er niet op gegoogeld.

Het houdt mij toch wel bezig.
Een Mommy make-over ja of nee?
Een ooglidcorrectie?
Het zijn wel makkelijk oplossingen…

Lees ook: Mommy needs Botox

Ga ik het doen?

De laatste tijd heb ik er veel over nagedacht en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het niet doe. Ik zal geen complete Mommy make-over doen. Het gaat mij te ver. Ik blijf sporten en aan mijzelf werken en ik zie wel waar het schip strand.

Voor nu zit ik goed in mijn vel en voel mij goed. Beter dan de afgelopen jaren! Ik probeer mijn zelfvertrouwen op te krikken door positief naar mijzelf en mijn lichaam te kijken, positiever te zijn en in het leven te gaan staan (vandaar ook de veranderingen op mijn blog) mij vrouwelijk te voelen (dat werkt ook echt) door mijzelf leuk te kleden en aandacht te besteden aan mijn uiterlijke verzorging en te blijven sporten.

Over een paar jaar…

Een ooglidcorrectie zou ik nog wel overwegen maar meer omdat ik er echt last van begin te krijgen. Ik haat gepriegel aan mijn ogen en word al misselijk bij het idee dat ze erin gaan snijden. Ik denk dat het er nooit van komt…

Een buikwandcorrectie? Als ik na heel veel sporten mij nog steeds ‘stoor’ aan mijn buik dan zou ik dat nog overwegen. Maar het is wel het laatste waar ik aan denk. Ik denk dat er met sporten en voeding ook resultaat te behalen valt maar op langere termijn. Voor nu laat ik in ieder geval niks aan mijzelf doen. Ik steek mijn energie liever in het veranderen van mijn ‘mindset’ en aan mijzelf te werken en dan zien we over een paar jaar wel weer eens verder als het toch aan mij blijft knagen…

Voor nu doe ik het dus niet!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 11 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Kinderopvangtoeslag 2022 berekenen en ontvangen

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Verre reizen met kinderen

Vakantie Curacao 2022 met kinderen tips!

  • 2 dagen geleden
  • 12 minuten lezen
(financieel) vrij leven

Passief inkomen genereren: 12 boeken om te lezen!

  • 3 dagen geleden
  • 16 minuten lezen