Waar ben je naar opzoek?

Moeten jonge ouders op cursus?

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Moeten jonge ouders op cursus?

Als je in verwachting bent van je eerste kind heb je echt geen idee wat je te wachten staat. Ik ben het daar volledig mee eens. Je hebt daar wel een beeld van maar in het echt is het toch anders. Het kan misschien zelfs wel heel erg tegenvallen. 

Lees ook: Ik moet je wat vertellen over het moederschap…

Om je daarop voor te bereiden hebben PvdA en de ChristenUnie maandag een voorstel ingediend dat volwassenen die voor het eerst een kindje verwachten, zich mentaal moeten voorbereiden op de komst van hun baby.

Hoe willen ze dat gaan doen?

Door middel van het invullen van een vragenlijst en het uitvoeren van oefeningen worden aanstaande ouders geïnformeerd over belangrijke zaken: waarom het zo belangrijk is om te stoppen met roken en andere praktische tips. Als daaruit komt dat ze op problemen stuitten dan moet het consultatiebureau of de verloskundige deze ouders helpen.

De politieken partijen hopen ook dat andere zaken, zoals verslavingen, zo aan het licht komen.

De eerste drie maanden zijn de meest ‘zware’ maanden voor newborn ouders. De eerste drie maanden zijn ook cruciaal in de ontwikkeling van het kind. Uit onderzoek blijkt dat 83% van de ouders, na de geboorte van hun eerste kind, in een relatiecrisis komen. Dit bovenstaande voorstel moet daar ook verandering in brengen. Zodat ouders beter weten wat ze te wachten staat.

Kortom: Een goede voorbereiding is het halve werk!

Lees ook: Weg met de pufles! (Een ouderschapscursus is veel nuttiger)

Bron hoofdbeeld: Stockfresh – Bron: AD

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over baby’s en opvoeden

Wanneer kan een baby zitten: Zelfstandig en in de wipstoel

  • 28 minuten geleden
  • 4 minuten lezen
Tieners & Pubers

Puber gedrag straffen: hoe kun je dit het beste doen?

  • 3 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

3 jaar kleuteren: naar groep 3 of liever niet?

  • 6 uur geleden
  • 2 minuten lezen