Waar ben je naar opzoek?

Waar moet je aan denken als je een verre reis maakt met kinderen?

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Waar moet je aan denken als je een verre reis maakt met kinderen?

verre reis maken met kinderen

Steeds meer ouders ontdekken dat een verre reis maken met (kleine) kinderen verantwoord is, maar nog belangrijker: vooral heel erg leuk! Kinderen zijn van zichzelf vaak nieuwsgierig en stellen verrassende vragen. Ze laten je op een nieuwe manier naar de wereld kijken. Maar het is natuurlijk niet helemaal hetzelfde als een tripje naar Zuid-Frankrijk. Wij, de reizende moeders van RiksjaKids, geven je daarom hier graag een paar handige tips en adviezen voor verre reizen met kinderen.

1. Travel light

Laten we gelijk beginnen met de belangrijkste tip: probeer vooral niet te veel mee te nemen, of je nu met kleintjes of met pubers reist. Kleding kun je tijdens je reis laten wassen en een emmertje met schep of boogieboard voor op het strand kun je overal kopen. Badlakens kun je ook thuislaten, sarongs of hammam-doeken zijn een prima alternatief. Een stuk lichter en veel sneller droog!

2. Maak voldoende stops als je zelf gaat rijden

Wie bijvoorbeeld naar Amerika of Canada gaat, zal flink wat tijd in de (huur)auto doorbrengen. Probeer elke 1 á 2 uur een stop te maken, om even de benen te strekken. Je vindt altijd wel ergens een mooie uitzichtpunt om te picknicken of een restaurant voor een plaspauze en versnapering. Kunnen je kinderen al een beetje kaartlezen, print dan van tevoren jullie routes uit op GoogleMaps, en teken er wat herkenningspunten in. Spelenderwijs wordt de autorit zo nog leuker.

3. Bekijk de wereld door de ogen van je kind

Een van de leukste dingen aan reizen met kinderen vinden we dat je de wereld leert zien door hun ogen. Zelf kijk je niet gek meer op van een monnik of olifant, maar voor kinderen zijn die dingen allemaal nieuw. Aanrader: geef je kids een eigen digitale camera mee, zodat ze zelf foto’s kunnen maken. Ze vinden het vaak ook heerlijk om foto’s te maken en hoe leuk om ze na de reis terug te kijken?

4. Kinderwagen, buggy of rugdrager?

We nemen voor de allerkleinste altijd een draagrugzak (en buggy) mee, of een kinderwagen als ze nog heel klein zijn. Een draagrugzak is ideaal voor wandelingen. De buggy gebruiken we ‘s avonds als we uit eten gaan, op stations en luchthavens. Soms wel een beetje behelpen met ongelijke stoepen en afstapjes in de wat meer exotische landen, maar met een moe kind op stap, als je een hapje wil eten, gaat toch echt het beste met een buggy.

Verre reis maken met kinderen - rugdrager

5. Eten en drinken

Thuis gelden er wel wat regels over eten en drinken; geen gesnack vlak voor het eten en bedtijd bijvoorbeeld. Op reis probeer we het toch zo veel mogelijk los te laten. Hoe relaxter je het allemaal houdt, hoe meer je zelf kunt ontspannen en genieten van de reis samen met je gezin. Of we nu pas om acht uur ‘s avonds aan een bord pad thai-noedels beginnen of nog lekker een ijsje eten voordat we onze kamers opzoeken; ontspan, het is vakantie!

Verre reis maken met kinderen - eten en drinken

6. Babyfoon of walkietalkie

Heel handig om mee te nemen: een babyfoon of walkietalkie. Zodat je zelf nog even een drankje kan doen bij het restaurant van je hotel en toch kunt horen of je kind nog rustig ligt te slapen. Een walkietalkie heeft een groter bereik dan een babyfoon en is daarom misschien nog wel idealer. Ook handig met grotere kinderen die een eigen kamer hebben, dan kun je af en toe toch even met elkaar kletsen of even snel iets vragen. Of je kan de wat grotere kinderen zelf een stukje bos laten verkennen, zolang je contact hebt. Of proberen een ijsje te kopen, terwijl je ze coacht. Het geeft ze een gevoel van zelfstandigheid.


[Advertorial ] Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Edith Huntink van reisorganisatie RiksjaKids. Zelf een verre reis maken met je gezin? Reisorganisatie RiksjaKids biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met kinderen, van de allerkleinsten tot tieners. De reisspecialisten hebben zelf met hun kinderen gereisd en adviseren je uit eigen ervaringen. Zij helpen je graag bij het samenstellen van een reis die voor jou én de kinderen onvergetelijk is.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen