Waar ben je naar opzoek?

Moeders trek dat badpak (of bikini) aan!

6 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Moeders trek dat badpak (of bikini) aan!


Moeders opgelet: het zomerseizoen komt eraan. Sluit ramen en deuren, sluit jezelf op in huis en trek lange broeken en truien uit de kast. Zorg ervoor dat geen enkel deel van je lichaam zonlicht kan vangen. Het is hét seizoen waarin je jezelf vooral NIET mag laten zien.

Ho, stop!

Of slaan we misschien een beetje door?
De zomer is het meest beruchte seizoen onder vrouwen. Het seizoen waarin blote benen, armen, buiken en billen weer zichtbaar worden. Het seizoen waarin je je niet meer kunt verbergen onder dikke truien, spijkerbroeken en vesten.

Vooral moeders staan voor een drempel waar ze zich moeilijk overheen kunnen zetten.
En ik maak mij er net zo goed schuldig aan…

Moeders zouden een beker kunnen winnen als het gaat om smoesjes bedenken waarom je niet van de zomer zou mogen genieten. Er zijn kinderen gebaard, tijgerstrepen ontstaan, vel en vetribbeltjes overgebleven en borsten uitgezakt. Je kunt niks bedenken waarom jij in badpak of bikini op het strand of bij het zwembad zou verschijnen. We schamen ons voor ons lichaam.

Toen je nog jong was kon je zo genieten van de warme zonnestralen op je lichaam, het zand tussen je billen en het water tegen je huid. Maar dat plezier is van je afgenomen. Dit komt grotendeels door tijdschriften die je leest, programma’s op televisie, berichten op Social Media en celebs die binnen no time weer in hun kleding moeten passen. Het beruchte “ik-ga-op-dieet-om-mijn-lichaam-bikiniproof-te-maken” seizoen begint al in januari.

Jij mag shinen, jij mag er zijn!

Maar weet je wel dat je onbewust een signaal afgeeft naar je kinderen? Een signaal wat je juist niet over wil brengen op je kinderen. Wordt het dan dit zomerseizoen niet eens tijd om ons over die drempel heen te zetten, alle onzekerheden overboord te gooien en te gaan genieten MET onze kinderen? Er zijn namelijk heel veel reden waarom jij deze zomer in een badpak moet. Ongeacht de extra kilo’s of uitgezakte borsten.

YOU CAN DO THIS! Jij mag SHINEN! En ik help je (en mijzelf) een beetje op weg…

badpak arena girls' weekend

1. Je wil je kinderen het goede voorbeeld geven!

Stop dan met het beoordelen van jezelf en trek dat badpak aan. Ook als je een maatje meer hebt. Ben je niet tevreden met jezelf? Werk daar dan aan maar ga niet wachten tot het moment dat je op je streefgewicht bent. Leer van jezelf te houden en accepteer jezelf. Als je van jezelf houdt dan straal je dit ook uit en voel je je goed! En dit wil je je kinderen toch ook meegeven? Voor onze dochters is het goed om te zien dat mama zich niet schaamt voor haar lichaam en onze zonen geven we mee hoe het lichaam van een vrouw er echt uitziet. In allerlei soorten en maten.

2. Er zijn zoveel leuke badpakken en bikini’s te koop

Ik ben begonnen met het uitzoeken van een badpak waar IK mij goed in voel. En dat kan ik jou ook aanraden. Dat badpak heb ik gevonden! Een figuurcorrigerend badpak van Arena Bodylift zodat alles toch een beetje op zijn plek blijft zitten en alles mooi in model valt. Ondanks dat ik vind dat dat niet perse hoeft vind ik het wel een fijne bijkomstigheid. En nu ik een badpak heb gevonden die super goed zit voel ik mijzelf ook veel zekerder. Zelfs zo zeker dat ik er wel een foto van durf te plaatsen in deze blog. En dat is echt een hele grote stap voor mij…

Weg met die onzekerheid! Dus ik zou zeggen: verwen jezelf eens met een goed zittend badpak of bikini en dat is al het halve werk en HOU VAN JEZELF!

3. Vitamine D is gezond

Zonlicht is belangrijk voor je lichaam. Zonlicht is namelijk de belangrijkste vitamine D voor ons lichaam en het is goed om een voorraadje vitamine D op te bouwen. Daar heb je dan in de winter weer profijt van. Dus hup; ontbloot dat lijf van je en ga in de zon zitten. Het is niet alleen gezond voor je lichaam, ook voor je geest. Je wordt er vrolijk van. En als je vrolijk bent kun je nog meer genieten van je kinderen.

4. Maak herinneringen met je kinderen

Kinderen herinneren zich later de fijne momenten dat jij als moeder met ze het zwembad in dook, van alle glijbanen ging, zandkastelen bouwde in het zand, mee deed aan watergevechten en schelpen ging zoeken.

Kinderen herinneren zich niet hoe jij eruit zag in badpak. Ze herinneren het zich wanneer je nooit met ze in het zwembad lag…

5. Je krijgt er spijt van…

Ik geloof dat je er later spijt van krijgt wanneer je je voor jezelf schaamt het het liefst het zomerseizoen overslaat. Zeker wanneer je kinderen groot zijn zou je willen dat je het over kon doen. Zorg ervoor dat je geen spijt krijgt want je krijgt geen tweede kans. Je kinderen groeien door en worden sneller groot dan je wil!

Omarm jezelf!

Elke vrouw heeft er behoefte aan om zichzelf te accepteren en lief te hebben en jezelf te aanvaarden zoals je bent. Zowel van binnen als van buiten. Maar dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Toen ik ging shoppen voor een nieuw badpak werd ik weer heel erg met mijzelf geconfronteerd. Maar door anders naar mijzelf te kijken, mijn oude idealen los te laten en de ‘nieuwe ik’ te omarmen voelde ik mijzelf een stuk zekerder.

Ik heb juist niet gekozen voor een badpak wat niet zo opvalt. Ik hou van vrolijke kleurtjes en heb gewoon gekozen voor een opvallend badpak. Who cares?!
Ik hou van badpakken en bikini’s met een halternek en dit badpak past juist heel goed bij curvy vrouwen.

Als je jezelf eenmaal zover hebt, je goed voelt in je badpak (of bikini), aan het zwembad ligt of op het strand, geniet met en van je kinderen, de zon op je huid voelt en alle onzekerheden aan de kant zet dan heb je de zomer van je leven. Geniet ervan!

“Niet van jezelf en je lichaam houden veranderd je lichaam niet.”

Ik hou van merken die begrijpen wat een vrouw nodig heeft. Arena is zo’n merk!
Arena biedt zwemkleding aan voor mannen, kinderen én vrouwen. Arena viert met Bodylift het leven van de vrouw. Arena begrijpt dat vrouwen heel erg van elkaar kunnen verschillen. Met de collectie doen ze recht aan de prachtige diversiteit van vrouwen. Elke vrouw is mooi op een unieke en eigen manier. Elke vrouw is anders!

Arena biedt badkleding aan die de behoefte van elke vrouwelijke vorm in ogenschouw neemt.
In dit badpak van Arena voel ik mij op en top vrouwelijk in badkleding en helemaal niet onzeker. Dit badpak past zich perfect aan aan mijn lichaam. Het badpak is gemaakt van ondersteunend materiaal voor elke lichaamsvorm en biedt steun waar je het nodig hebt. Het zit ontzettend comfortabel en het geeft je lichaam een strakke en gladde vorm.

Je mag er zijn! En ik gun elke vrouw zo’n gevoel. Wees lief voor jezelf! Gun jezelf liefde, eigenwaarde en voel je goed. En ik zou zeggen: verwen jezelf deze zomer en gun jezelf prachtige badkleding van Arena.

Het was een hele stap voor mij om in badkleding op de foto te gaan. Maar wanneer je het eenmaal hebt gedaan heb je iets overwonnen. Overwin jouw onzekerheden en doe hetzelfde. En je mag de foto met mij delen 🙂

Deze blog is geschreven in samenwerking met Arena.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
  • Rachel. zei

    Wat een super goed geschreven! Ik ben ook moeder van twee jongens en ik moet ook vaarwel zeggen tegen het lichaam wat ik vroeger had. Ik heb ook zo mijn vetrollen en zwangerschap strepen maar ik ben ook wel weer super trots op mijn lichaam dat twee prachtig kinderen heeft kunnen dragen. Ik ga ook op zoek naar een mooi badpak. Liefs Rachel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Kerst met kinderen

Adventskalender zelf vullen: leuke ideetjes!

  • 17 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Kerst met kinderen

De 8 leukste adventskalenders

  • 24 uur geleden
  • 4 minuten lezen
Sinterklaas

Sinterklaas bingokaarten: leukste bingospellen voor pakjesavond

  • 24 uur geleden
  • 2 minuten lezen