Waar ben je naar opzoek?

Moeders… niet zo piepen en miepen!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Moeders… niet zo piepen en miepen!

Moeders die klagen over het moederschap

Dat er veel geklaagd wordt over het moederschap is je vast niet ontgaan. Wij van Love2BeMama maken ons er ook wel eens schuldig aan. Dat is helemaal niet erg, als de balans er maar is. Altijd negatief zijn heeft ook weinig nut. En ik word moedeloos van alleen maar klaaggezang van ouders. Man, waarom begin je dan überhaupt aan kinderen? Je leven veranderd inderdaad, dat is toch niks nieuws?

> Voor wie het nog niet weet: Zo is het moederschap ECHT!

“Miepen is een keuze”

Journaliste Roos Schlikker denkt daar ook zo over. Ze vindt inderdaad dat opvoeden een hele taak is maar ze gelooft niet in klagen. Waar ze wel in gelooft is humor en in nieuwe ideeën. Daarom kroop ze in de pen en schreef ze daar een boek over. Roos zegt: “Miepen is een keuze!”

Je had geen idee?

Roos schreef samen met drie andere vrouwen het opvoedboek Van achter het behang tot over je oren. Dit boek laat zien hoe je anders tegen het moederschap aan kunt kijken. Zonder teveel te klagen! Roos blogt voor LINDAnieuws over zuchtende moeders, baby’s die huilen en poepluiers. Ze klaagt daar niet over maar ziet het als een zegen.

Roos: “Ik had géén idee. Je hoort ze tegenwoordig vaak. Verongelijkte moeders, pissig omdat ze nooit zijn gewaarschuwd over de zwaarte van het ouderschap. Die niet hadden begrepen dat bevallen pijn doet, een huilende baby klinkt alsof iemand met een drilboor je hersenpan penetreert, kroost de eerste achttien jaar continu getroost, toegesproken en gevoederd dienen te worden, koterschijt stinkt en je seksleven naar zijn grootje is. Ze hadden geen idee. En ik begrijp daar weinig van.” Bron: LINDAnieuws

Inderdaad Roos, je slaat de spijker op zijn kop. Hoe kan je dat nou niet weten als je aan het ouderschap begint? Hoe kun je daar géén idee van hebben en er vervolgens van gaan zitten balen? Wat had je verwacht; het kind floept eruit, je loopt binnen een uur weer rond en je baby doet wat jij wil? No way! Je leven staat op zijn kop.

Ontploetermoeder

Roos vindt dat het tijd wordt om anders tegen het moederschap aan te kijken. Van ploetermoeder naar ontploetermoeder. Samen met Elsbeth Teeling (van de Club van de Relaxte moeders), journalist Miloe van Beek en opvoeddeskundige Eva Bronsveld schrijft ze het boek Van achter het behang tot over je oren. Een boek wat iedere moeder in huis moet hebben.

Applaus voor Roos, bedankt voor dit boek. Vele moeders zullen je dankbaar zijn. Je boek is een verademing! Dit boek zouden alle mama’s in hun schoen moeten krijgen.

van achter het behang tot over je oren

Bron: LINDAnieuws

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Op Curacao wonen: dit moet je regelen!

  • 1 dag geleden
  • 10 minuten lezen
Wonen

Een onderhoudsarme en duurzame tuin, hoe begin je eraan?

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen
Verre reizen met kinderen

Disney Wish Cruise: een betoverende familievakantie op zee

  • 2 weken geleden
  • 1 minuut lezen