Waar ben je naar opzoek?

Elke moeder wil het beste voor haar kind. Jij toch ook?

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Elke moeder wil het beste voor haar kind. Jij toch ook?

De laatste zes jaar ben ik een Pampers moeder geweest. Op een gegeven moment had ik zelfs drie kinderen in de luiers. Drie! Dat was wel even aanpoten. En vaak moest er ook gelijktijdig of vlak na elkaar een luier gewisseld worden. Pff! Ik ben blij dat we in de eindfase zitten. De jongste heeft alleen nog af en toe ’s nachts een luier om. We zijn dit aan het afbouwen en dan gaat de vlag uit. Dan zijn we officieel uit de luiers!

Ik heb verschillende merken luiers uitgeprobeerd, maar uiteindelijk kwam ik altijd terug bij Pampers. Uiteindelijk was dit ons vaste merk. Luiers zijn niet goedkoop. Dat kan elke moeder bevestigen. Daarom wil je natuurlijk de beste luier. Die niet alleen het beste is voor je kind, maar die ook kwalitatief het beste is. Daarmee bedoel ik dat hij fijn is voor je kindje om te dragen. Dat vind ik toch wel het belangrijkste. Een luier dragen ze de hele dag, dus ze moeten er fijn in kunnen spelen en slapen.

De luiers van Pampers blijven in ontwikkeling. Om jullie te laten zien waarom ik zo’n fan ben van de luiers van Pampers heb ik een test gedaan.
Hiervoor heb ik de vernieuwde Pampers Premium Protection Active Fit gebruikt. De vernieuwde luier van Pampers is de eerste en enige luier met Magical Pods. Dit zijn absorberende kanalen die het vocht gelijkmatig over de luier verdelen.

De voordelen van de Pampers Active Fit zijn:

 • Je kindje kan zich in alle vrijheid bewegen.
 • De luier gaat minder hangen (dus geen ‘cowboy loopje’ meer).
 • De luier krijgt door de gelijkmatige verdeling de beste droogheid.
 • Een unieke 3-way fit sluiting: comfortabel rondom het buikje, de beentjes en de billetjes. De bewegingsvrijheid blijft.
 • De micro parels absorberen tot 30 keer hun gewicht om het vocht zo goed mogelijk op te vangen.
 • Het materiaal waaruit de Pampers Active Fit gemaakt is, is zijdezacht en comfortabel voor de billetjes.

Misschien is bovenstaande wat ingewikkeld en daarom heb ik dé test gedaan:

Pampers Premium Protection Activ Fit - de test

Pampers Premium Protection Activ Fit - de test

Pampers Premium Protection Activ Fit - de test

Pampers Premium Protection Activ Fit - de test

De foto’s spreken voor zich!

Ik als moeder vind dat een goed aansluitende luier belangrijk is voor de bewegingsvrijheid van mijn kind. Daarbij moet hij ook droog zijn en niet zwaar aanvoelen. De Pampers Active Fit is voor mij en mijn dochter de perfecte luier. Hij voldoet aan de eisen die ik heb als moeder. Geslaagd voor de test dus!

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Tamara zei

  De belangrijkste eis is dat mijn kindje er geen uitslag van krijgt!

 • Yoana zei

  Pampers blijft de beste kwaliteit luier. Maar als een moeder het beste voor zijn kind wil dan vind ik toch luier loos en zindelijk op de wc zijn behoefte doen toch de top en met lekkere droge pampers op zijn kont wordt dat een zware klus voor die kleine uppies tegenwoordig. Hier kruidvat eigen merk deed het best oké in die zin. Groetjes

 • Jens zei

  Hier gelukkig ook erg tevreden over andere merken, zoals Kruidvat. Die zijn (in n aanbieding) toch net even iets beter betaalbaar… Maar ‘s nachts hadden we doorlekproblemen en toen voor de nacht overgestapt op Pampers. Perfect!

 • Sanne Kasere zei

  Ik vind de pasvorm belangrijk, maar ook hoe goed de pamper absorbeert! Alsde pasvorm goed isgaat bewegen vanzelf ook gemakkelijker!! Als mijn meisje tevreden is,ben ik dat ook!

 • Inez zei

  Ik vind het erg belangrijk dat hij lekker zit voor mijn zoontje. Als ik zijn luiertje los haal en hij heeft rode striemen rondom zijn beentjes doordat de luier zo stug zit koop ik die niet weer.
  Daarnaast vind ik het uiteraard belangrijk dat alles in de luier blijft, dus dat hij overal mooi aansluit.
  En uiteraard niet door kan lekken.
  Op dit moment zit hij in maatje 4 en de enige waar ik echt over te spreken ben zijn luiers uit Duitsland van het merk Babylove en Pampers.

 • Kim zei

  Wij gebruiken Kruidvat New Born extra small voor ons zoontje van 4,5 week. De Pampers zijn nog te groot. Maar na ieder plasje is het brullen tot hij verschoond wordt.

  Hopelijk kunnen we binnenkort eens andere merken proberen, want dat hartverscheurende huiltje snijdt door m’n ziel. We houden ons dus aanbevolen voor een pak!!

 • Rashnie zei

  Een goeie luier houdt de kleine ook droog na een nacht slapen en een goeie luier moet overdag lekker zitten, zodat de kleine lekker op ontdekkingsreis kan. En de plakstrips moeten goed blijven zitten, zodat de luier ook echt goed op zijn plek kan blijven zitten.. En je hem snel om kunt doen bij hele bewegelijke kinderen =) Eigenlijk moeten baby’s vergeten dat ze een luier om hebben en zich lekker vrij kunnen bewegen ♡

 • Natalie zei

  Begonnen met New born maar vond het niets altijd nat lijkt me niet fijn.. Overgestapt na een proefpakket van de rode drogist.. Nu in maat 5 nog steeds hetzelfde merk.. Wel pampers op de crèche maar daar krijg ik niet genoeg van mee omdat hij vrij snel daarna zijn pyjama aam krijgt.. Ben eigenlijk wel benieuwd.. Vooral na het slapen..

 • Wing zei

  Ik vind het heel belangrijk dat ze goed moeten aansluiten en veel moeten kunnen absorberen. Voor onze kleine meid gebruik ik ook pampers en die zijn lekker fijn ze kan vrij bewegen en ze hangen ook niet inderdaad. En ze lekken niet door.

 • Lindsey zei

  Comfort van onze tweeling. Buiten het goed droog zijn, goed zitten en meebewegen (niet gaan hangen ofzo) ook dat het geen uitslag geeft dat het materiaal prettig is voor hun.

 • Ayse zei

  Na bijna alle merken luiers uitgeprobeerd te hebben ben ik weer begonnen met pampers.
  Mijn kind lekte echt elke nacht door en werd hierdoor ook wakker.
  Op dit moment gebruik ik pampers baby dry, dit gaat beter.
  Wat ik belangrijk vind aan de luier is dat het comfortabel zit en dat mijn kind er lekker in kan bewegen. Ook moet het een beetje zacht zijn van binnen en niet zo papierachtig.

 • Mariëlle de Vries zei

  Hier ook alleen maar Pampers.
  Belangrijk vind ik: comfort voor je kind (geen stugge luier), niet doorlekken, goede pasvorm( geen hang luier) en geen vieze geurtjes met een klein plasje (andere merk luiers gaan gauw ruiken).

  Daar wil ik best wat meer voor betalen, al houd ik de aanbiedingen ook in de gaten.
  De goedkopere pampers( oranje pakken) zijn ook van goede kwaliteit.

 • Peggy van Lokven zei

  Ik vind het belangrijk dat mijn zoontje niet de hele nacht zelf een nat gevoel heeft. Heb zelf ooit op mijn werk (kinderopvang) zo’n test gezien en het verschil tussen 2 merken gezien, een glas water en mijn hand erop gelegd, bij de een inderdaad een natte hand en de ander droog, echt droog! Dat is toch veel fijner voor een kindje! Ik maak dus heel graag kans voor mijn zoontje 🙂

 • Linda zei

  Natuurlijk droge billen, een luier die goed aansluit en niet ergens gaat knellen!

 • Tamara zei

  Ik vind t belangrijkste dat m’n dochter geen uitslag krijgt. Kruidvat luiers bijvoorbeeld heeft ze na een dagje creche altijd rode billen. Daarom leggen we nu eigen luiers neer! Bij pampers nooit last van!

 • Sabine Zweekhorst zei

  Hi, mijn zoontje Dex slaapt soms wel elf uur per nacht dis ja dan wil je dat hij droog wakker wordt.
  En dat een luier goed sluit en Dex er geen last van heeft door bijvoorbeeld striemen of iets.

 • Veronique zei

  Mijn zoontje is 9 weken pas maar krijgt nu al alleen pampers. Tot nu toe de New baby gebruikt, maar binnenkort gaan we naar maatje 3 en heb ik de baby dry besteld.
  Wat ik belangrijk vind aan een luier is dat ze comfortabel zitten, ze hebben tenslotte bijna 24 per dag een luier om. En dat ze niet doorlekken. Tot nu toe met pampers ook nog niet gebeurt. Als hij wat groter is ga ik overdag ook over op active fit. Vind het belangrijk dat ze er ook fijn in kunnen bewegen.

 • Anne zei

  Het moet vooral doen waar het voor gemaakt is dus vocht opnemen zodat mijn dochter in alle vrijheid kan ontwikkelen en niet raar hoeft te gaan lopen van een plakkende of doorlekkende niet lekker zittende luier.

 • Sandra zei

  Voor mij is het belangrijkste dat mijn zoon geen uitslag krijgt van de luier, pampers zijn qua performance de beste maar krijgt hij helaas uitslag van. Deze hebben we nog niet geprobeerd, wellicht geeft deze geen uitslag?

  Ik zou het graag willen testen!

 • sharon zei

  Ik heb 3 kinderen, waarvan 2 in de luiers. Pampers koop ik eigenlijk nooit ! Ze voelen altijd zo nat van buiten, ook na 1 plasje. Wij gebruiken nu altijd jumbo, alleen die zijn ineens overgegaan op een ander soort luiers, dus we moeten opnieuw gaan proberen wat wij fijne luiers vinden.
  Een luier waarmee ze droog uit bed komen, en welke ook lekker zit.

 • Renee zei

  Ik vind het belangrijk dat hij goed aansluit. Helaas hebben niet alle luiers dit 🙁 ook is het voor mij een goed teken als de huid van mijn dochter goed reageert

 • Sylvia zei

  Heel belangrijk vind ik dat ze goed aansluiten en daarbij evengoed je kindje goed kan bewegen en natuurlijk dat hij droog blijft en dan vooral voor de nacht.

 • marjolein zei

  Super Test!! door alle merken en mooie verhaaltjes van de fabrikant zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wat ik belangrijk vind is dat mijn mannetje droog blijft de hele nacht en dat hij onbellemmert kan spelen en zich ontwikkelen.

 • Sandra zei

  Ik geb in het begin wel eens pampers gehad maar vooral de jongste lekte juist met pampers veel door snachts ( en ik vond ze stinken). Wij zijn juist van de kruidvatluiers. Ook bij onze kinderen nooit last van een cowboyloopje gehad trouwens 🙂

 • Simone van der Maas zei

  Niet van hun billen zakken en droog de nacht door. Maar zeker nu onze meid 2 is en actief is moet ze niet ineens een natte broek hebben omdat het er langs loopt.

 • Ilse zei

  Ik vind het belangrijk dat een luier droog blijft. Dat er geen plasjes uitlopen als de luier net verwisseld is. De luier moet dus goed aansluiten, een hele nacht aankunnen en fijn zitten voor de kleine. Zo’n stugge prop tussen de benen is echt niks.

 • Amanda Suijskens zei

  Ik heb pampers baby dry. Mijn kleine meid plast veel. Ben niet helemaal tevreden over de baby dry. Ivm pas vorm vallen toch net kleiner en smaller. Heb de oude active fit geprobeerd deze zat beter. Maar dan ging het hangen en voelde het vochtig aan. Twijfel nog steeds of ik de nieuwe moet proberen. Maar ze zijn zo duur en vind het zonde om pampers te halen en vervolgens niet te gebruiken. Dus een pak winnen zou een mooie oplossing zijn.

 • Melissa zei

  Ik wil zeker het beste voor mijn kindje (die in september geboren wordt) Daarom nu al een beetje aan het oriënteren op verschillende dingen, zoals o.a. welke luiers ik straks wil gebruiken. Dit klinkt iig goed!

 • Kimberley zei

  Ik gebruik ook altijd pampers voor mijn zoontje. De 2e is nu op komst en ook daarvoor ga ik weer pampers gebruiken.
  Eigenlijk ook alle soorten geprobeerd, maar uiteindelijk altijd bij pampers teruggekomen. Hij vindt deze zelf het lekkerst zitten en bij de andere merken lekte hij snel door.
  Het allerbelangrijkste is dat je kindje er goed in past en er zich vrij in voelt.
  En de luier gewoon droog blijft aanvoelen.

 • Ingeborg zei

  Ik vind het belangrijk dat mijn kindje goed droog blijft, vooral ‘s nachts omdat ze een lange nacht maakt! Verder moet het materiaal prettig zijn voor haar huid en dat is het! Heb diverse luiers geprobeerd maar ook ik kom toch echt uit op uit! Wij zijn hier fan van de baby dry.. maar dat zal misschien nog wel veranderen wanneer ze gaat kruipen/lopen!

 • Wieneke zei

  Moet de hele nacht mee kunnen, ook niet klam aan de buitenkant! Voelt zacht aan, veel bewegingsvrijheid! En inderdaad, het vocht moet goed verdeeld worden!

 • Ninja zei

  Ik heb in het begin (maatje 1) pampers gebruikt. Toch had ik altijd het gevoel dat ze nat was. Daarom overgestapt en eigenlijk nooit weer gewisseld.

 • Maggie zei

  Super leuke actie!
  Mijn belangrijkste eis van een luier is niet doorlekken.
  Mn zoontje wordt iedere ochtend nat wakker en het maakt niet uit welk merk ik gebruik. Overdag is er niks aan de hand.

 • Lucinda westerman zei

  Ik vind het belangrijk dat het een goede pasvorm heeft en ook dat er bij een volle luier geen zakje tussen de beentje hangt waardoor mijn kind zich niet meer vrij kan bewegen.

 • Ilse zei

  Voor mij moet een luier boven alles comfortabel zijn. Op het kinderdagverblijf van mijn zoontje gebruiken ze een drogistmerk en ik zie dan altijd een afdruk van waar de luier heeft gezeten. Hij heeft dan gewoon kreukels op z’n billen. Klinkt gek maar de meeste moeders weten vast wel wat ik bedoel
  Ik denk dat de minder comfortabele luiers fijn zijn om te gebruiken om zindelijk te worden. In deze luiers voelen ze het wel als er wat in hun luier zit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Lampion kopen Sint Maarten: waar koop je de leukste lampions?

 • 1 dag geleden
 • 3 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

 • 3 dagen geleden
 • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

 • 3 dagen geleden
 • 3 minuten lezen