Waar ben je naar opzoek?

Moeder schrijft open brief aan bekende Nederlandse vlogsters

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Moeder schrijft open brief aan bekende Nederlandse vlogsters

In het blog- en vlogwereldje zijn het allemaal bekenden: Beautygloss, Manon Tilstra, Monica Geuze en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Wie kent ze niet? Want naast hun bekendheid op Social Media kom je ze ook tegen op TV, bij party’s, boekpresentaties en in het theater. Deze meiden zijn soms nog populairder onder jonge meisjes dan Justin Bieber himself. Ze zijn een voorbeeld voor veel jonge meisjes. Hoe leuk dit ook klinkt, er kleven steeds meer bedenkingen aan…

Journaliste Hester Zitvast krijgt er bijna pijn in haar buik van. Haar dochter is 12 jaar en volgt ze (bovengenoemden) bijna allemaal. Jonge meiden en zelfs vrouwen met heel erg veel nog jongere volgers. Hun doelgroep ligt tussen de 12 en 20 jaar. De bekende beautybloggers (en vloggers) worden vanuit mening meisjeskamer gevolgd en bijna aanbeden. Deze jonge meisjes doen wat zij doen, gaan waar zij gaan. Ze volgen elke gang die ze maken.

Het klinkt allemaal leuk en onschuldig maar Hester heeft er haar bedenkingen bij. Het is zelfs mij opgevallen dat de laatste weken bijna elke bekende beautyblogger haar gang naar de plastische chirurgie weet te vinden. Opeens hebben ze allemaal botox nodig! Duidelijk dat Dr. Jani een campagne uitzet die ingezet wordt onder beautybloggers. Helemaal niks mis mee. Als je erachter staat moet je dat vooral doen. Ik weet hoe het werkt en ik weet ook dat er geld aan verdiend wordt. Maar… deze meiden moeten zich afvragen of deze campagne wel écht bij ze past. Gezien hun leeftijd wel maar gezien de leeftijd van hun volgers misschien niet.

En het is niet alleen de botox: het zijn meerdere voorbeelden die jonge meiden opvolgen. Hun eetgewoontes, hun kledingkeuze, make-up, pillen die ze slikken voor hun gezondheid en een leefstijl die elk meisje wenst te hebben later.

Lees ook: Mommy needs Botox

Maar de enorme verantwoordelijkheid van deze vloggers/bloggers is groot, zo zegt moeder Hester. Ze uit haar bezorgdheid en ik vind het terecht! Want wat zeg je als je 12-jarige dochter bij je komt met de vraag of ze ook alsjeblieft haar lippen op mag spuiten bij dokter Jani?

Lees vooral de brief van Hester Zitvast en ik hoor graag wat jouw mening hierover is!

Bron hoofdbeeld: Stockfresh

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen