Waar ben je naar opzoek?

Moeder met borstkanker overlijdt en laat emotionele brief achter

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Moeder met borstkanker overlijdt en laat emotionele brief achter

borstkanker

Mijn grootste angst is om kanker te krijgen. Van dichtbij heb ik het op jonge leeftijd meegemaakt binnen ons gezin en dagelijks schiet de gedachten ‘kanker’ wel eens door mijn hoofd. Deze slopende ziekte en van heel dichtbij meemaken heeft mij gevormd zoals ik ben maar het was niet makkelijk. Ook gezinsleden krijgen een tik mee van deze ziekte. Ik had graag een andere jeugd gehad… Ik kreeg een brok in mijn keel bij het lezen van deze emotionele brief van Heather (foto). Ze ziet haar dochter niet opgroeien en ik heb diep respect voor haar voor wat ze achterlaat.

Moeder met borstkanker

Nu ik dit schrijf herinner ik mij eraan dat ik mijn eerste uitstrijkje nog moet laten maken. Ik zie er tegenop… en daarom heb ik de afspraak geskipt. Een half jaar te laat ben ik… en ik beloof hierbij plechtig aan mijzelf dat ik hier morgen meteen een afspraak voor maak. Ik mopper wel eens op mijn man als hij ergens pijn heeft. Hij gaat nooit naar de dokter en ik vind dat hij dat aan ons verplicht is. Stel je voor dat je wat ernstigs hebt… en nu doe ik het zelf! En zeker na het lezen van deze brief vind ik dat het moet.

Online kwam ik een bericht tegen over een moeder die overlijdt aan borstkanker en wel een heel bijzondere brief achterlaat voor haar dochter. Het greep mij erg aan… De 36-jarige Amerikaanse Heather McManamy heeft, toen ze haar strijd tegen borstkanker begon te verliezen, een wel heel bijzonder brief geschreven aan haar man Jeff en dochter Brianna. En deze wordt online gedeeld.

Pak de tissues er maar bij…

Een bijzondere brief

Manlief Jeff heeft de laatste wens van zijn vrouw in vervulling gebracht en haar eerlijke brief op Facebook geplaatst.

Heather: “Ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is: ik ben dood. Het goede nieuws is: jij niet (tenzij je WiFi in de hemel hebt).”

In haar brief vraagt ze of haar man Brianna niet wil vertellen dat ze dood is. Omdat ze bang is dat Brianna denkt dat ze haar verlaten heeft. Jeff moet haar vertellen dat ze nog steeds bij haar is en heel trots is op haar. Ze vraagt Jeff haar moeder cooler voor te doen dan ze daadwerkelijk was. “Word alsjeblieft niet verdrietig als je aan mij terugdenkt. Lach en weet dat we een geweldige tijd hebben gehad.” Zo zegt Heather. Ze zegt er een vreselijke hekel aan te hebben om mensen verdrietig te maken.

De hele brief is hier te lezen. Ik moest er van huilen… wat een sterke vrouw!

Herinneringen voor haar dochter

Heather was tijdens haar ziekbed al bezig met het maken van herinneringen voor haar dochter. Voor elke levensfase van haar dochter heeft ze een brief geschreven omdat ze haar dochter niet kan zien opgroeien. Zo kan ze toch een beetje bij haar zijn tijdens bijzondere gebeurtenissen. Naast de brieven maakte Heather ook foto’s en video’s voor alledaagse situaties wanneer Brianne een moeder nodig heeft. Met een crowdfundingsactie heeft ze toen geld opgehaald om dit mogelijk te maken en haar dochter de beste herinneringen ooit te kunnen geven.

Vaarwel Heather…

Helaas is Heather overleden aan de gevolgen van borstkanker en uitzaaiingen. En dit bericht laat mij weer herinneren dat ik beter voor mijzelf moet zorgen en het verplicht ben naar mijn gezin toe om ‘standaard’ onderzoeken ook serieus te nemen.

Lieve Heather, wat ben je een sterke vrouw, een geweldige moeder. Brianna had geen betere moeder kunnen hebben. Veel geluk in de hemel! Het komt wel goed met je man en dochter… dat weet ik zeker!

Beeld: Facebook

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen