Waar ben je naar opzoek?

Minderjarige drugsverslaafden zijn in het dorp Vroomshoop geen uitzondering

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Minderjarige drugsverslaafden zijn in het dorp Vroomshoop geen uitzondering
Drugs in Vroomshoop
Brond beeld: programma Danny zoekt problemen

Presentator Danny Ghosen brengt drugsproblematiek en andere verschillende problemen in ons land onder de aandacht met zijn nieuwe programma Danny zoekt problemen. In RTL Late Night was hij samen met ex-drugsverlaafde Kim Schoemaker te gast.

Minderjarige drugsverslaafden

Ik heb het fragment teruggekeken en ik ben er wel van geschrokken. In de eerste aflevering van Danny zoekt problemen gaat het over het Overijsselse dorp Vroomshoop. Het schijnt in Vroomshoop geen uitzondering te zijn dat er minderjarige drugsverslaafden zijn. Kinderen onder de vijftien jaar gebruiken daar drugs als xtc, speed of cocaïne.

Toen ik op de middelbare zat had ik schoolgenoten die uit Vroomshoop kwamen…

GHB in Vroomshoop

Kim heeft in Vroomshoop gewoond en is vier jaar lang verslaafd geweest aan GHB. Zij vertelt openlijk hierover en over de problematiek in de gemeente Twenterand waaronder Vroomshoop valt.

Kim is nu zes jaar clean. Ze is afgekickt bij stichting De Hoop in Dordrecht. Er ging een knop om door haar zoontje…

In het programma komt naar voren dat Vroomshoop een plek is waar veel junkies leven en bijna iedereen GHB gebruikt. Er is weinig te doen in Vroomshoop en daardoor gaan veel experimenteren met drugs.
Jonge kinderen komen hoe dan ook in aanraking met drugs. Aan hen de keus of ze ermee doorgaan of er ver van blijven. Maar vaak hebben ze geen keus.

Ik schrik echt van de feiten die genoemd worden in dit korte stukje en ik ben dan ook ‘benieuwd’ naar de aflevering. De eerste aflevering over het drugsgebruik onder jongeren in het Overijsselse Twenterand bekijk je hier.

Bron: LindaNieuws

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Nieuwsflits

Sinterklaas speelgoed wordt duurder: tot 75%

  • 7 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Zomerkamp groep 8: Hoe bereid je jouw kind voor op schoolkamp?

  • 9 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Het brein van een kind: zo werkt het kinderbrein!

  • 3 dagen geleden
  • 2 minuten lezen