Waar ben je naar opzoek?

Mijn kind heeft hiv en speelt met jouw kind

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Mijn kind heeft hiv en speelt met jouw kind

“Mijn kind heeft hiv, speelt met jouw kind en jij weet dat niet”. Dit lees je als eerste als je de blog van Jen Mosher opent. Dat komt wel even binnen, vind je niet? Deze Amerikaanse moeder (dit is niet haar echte naam) heeft twee geadopteerde kinderen uit China. En ze zijn allebei besmet met het hiv-virus. 

een kind met hiv virus

Adoptie

Jenn Mosher is fotografe en samen met haar man besloot ze een kindje te adopteren nadat ze een fotosessie hadden gemaakt in een Chinees weeshuis Afrikaans aids-weeshuis. Het was een bewuste keuze van Jen en haar man om twee kinderen uit China met hiv te adopteren. Normaliter is dit erg moeilijk want kinderen met dit etiket zijn niet te adopteren. Weeshuizen steken daar niet eens tijd in omdat ze toch weten dat het een verloren zaak is.

Kinderen met hiv

Toch kregen Jen en haar man het voor elkaar om twee kinderen met hiv te adopteren. Wat eerst een onmogelijke zaak leek ging toch heel snel. Ze willen deze kinderen toch een kans geven. Doordat ze goede medicatie krijgen is het hiv virus ongevaarlijk. Alleen men weet er niet genoeg over en daardoor hebben ze snel hun oordeel klaar. Kinderen met het hiv-virus worden beschermd door de wet. Als ouder ben je niet verplicht dit te vertellen aan derden. Behalve aan tandartsen en artsen.

Haar verhaal delen

Jen wil haar verhaal delen en heeft daarom een blog geschreven op Scarry Mommy waarin ze uitlegt dat het virus ongevaarlijk is, wat het moeilijkste is aan het opvoeden van kinderen met hiv en hoe het later met ze zou gaan.
Straks gaan ze ook spelen met kinderen zonder hiv en wat als de ouders erachter komen?

Vind jij dat Jen open moet zijn naar haar omgeving over haar geadopteerde hiv kinderen of moet dit verborgen houden?

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen