Waar ben je naar opzoek?

Mijn kids zijn smoesjes kampioenen

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Mijn kids zijn smoesjes kampioenen

Het lijkt wel of het steeds langer duurt. Niet alleen gevoelsmatig, nee de klok bevestigt mijn vermoeden ook. En wat ik ook doe, hoe hard ik ook mijn best doe en welke aanpak ik ook hanteer, 21.00 uur op de bank is een luxe. De bedgang van mijn twee allerliefste smoesjesmakers duurt nógal lang. Ze zijn smoesjes kampioenen.

Ik verbeter voortdurend mijn technieken en schaaf ze soms weer bij. De zomertijd zijn ze onderhand gewend dus de ‘maar het is toch nog dag’ is geen excuus meer. Na meerdere keren uitleggen, weten ze dat het rond zeven uur bedtijd is. Ook als de zon nog schijnt. Natuurlijk wordt het weleens later maar écht voor half acht liggen ze in bed, anders geen verhaaltje.

Wassen, tandenpoetsen, pyjamaatjes aan, kleertjes klaarleggen voor de dag erna, scheelt een discussie ‘s morgens, en een verhaaltje. En na het eten duidelijk dat ‘ik heb na het tandenpoetsen in bed enorme honger’ geen optie meer is. Als een winnaar zit ik naast de bedjes zodra het allemaal voor acht uur gelukt is en ik alle smoesjes heb uitgeschakeld. Martine-tijd kan ingaan en, ongeacht wat ik ga doen, ik word nu niet meer gestoord.

Net op de bank geploft, overpeinzend wat ik kan gaan doen, hoor ik de eerste slaapkamerdeur open piepen.

20.10 uur
Smoesjesmaker 1 heeft hele erge dorst. Tja, dorst. Kinderen horen geen dorst te hebben. Dus oké nog een glaasje water. Moet je ook nog een keer plassen? Voor de zekerheid? Nee, ze gaat weer liggen en ze voelt ruimte voor een verhaal dat een keer wél of niet op het schoolplein had kunnen gebeuren. Het verhaal iets afgekapt, het is echt heel erg laat, stop ik haar weer toe.

20.17 uur
Smoesjesmaker 2 hoor ik met blote voetjes boven op de gang dribbelen. Snuffel is kwijt. Zomaar. Lag net nog in bed en nu op de gang?

20.25 uur
Snuffel lag tóch in bed.

20.26 uur
Smoesjesmaker 1 heeft het tafereel gehoord en wil weten wie er kwijt is.

20.40 uur
Smoesjesmaker 2 vraagt zich af of ik bij de tweede keer naar bed brengen nou wel niet een kus had gegeven.

20.57 uur
Smoesjesmaker 1 hoort een mug.

21.05 uur
Niet vergeten morgen bij beide anti-muggenspray en anti-jeuk te gebruiken na het verhaaltje.

21.07 uur
Smoesjesmaker 2 moest echt nog een keer plassen.

21.12 uur
“En nu geen smoesjes meer. Ik wil echt niemand meer horen”, gil ik vanaf de bank.

21.16 uur
Smoesjesmaker 2 denkt dat hij last heeft van een smoesje in zijn kamer.

Morgen eerst maar uitleggen wat smoesjes zijn…

Deze blog is geschreven door Martine van de Merwe.

Smoesjes kampioenen

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen