Waar ben je naar opzoek?

Met je kids naar Thailand

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Met je kids naar Thailand

Misschien herken je dat wel: voor de kinderen er waren, greep je bij iedere gelegenheid naar je koffer of backpack om weer een nieuw stukje van de wereld te zien. Vrije dagen werden slim ingezet om zoveel mogelijk vakantie te hebben en een vlucht te maken naar een ver oord. Misschien nam je je wel voor om dat nog steeds te blijven doen als er eenmaal kinderen waren. Maar, nu je tussen de hydrofiele luiers en billendoekjes zit, vraag je je af hoe je zoiets ooit voor elkaar zou krijgen.

Met je kids naar Thailand

Goed nieuws: het blijkt helemaal niet zoveel ingewikkelder te zijn dan vroeger. Ja, je zult meer bagage meenemen en in je route rekening moeten houden met het ritme van je kind, maar reizen met kids is heel goed te doen. Thailand bijvoorbeeld, is ideaal voor een verre reis: rechtstreekse vluchten en een heel vriendelijke bevolking die gek is op kinderen.

Met-je-kids-naar-Thailand-1

Bangkok ontdekken

De meeste reizen door Thailand starten in Bangkok, maar zie je het niet zitten om direct na de lange vlucht de drukte in te duiken, reis dan van de luchthaven direct door naar nabij gelegen badplaats Hua Hin. Hier kun je op het zachte poederzand langzaam wennen aan de warmte en het tijdsverschil. Weer fris en uitgerust trek je vervolgens de hoofdstad in, waar het extra leuk is om een hotel te nemen aan de Chao Phraya rivier: dichtbij het centrum, maar een stuk minder druk en vaak met een fijn zwembad op het dakterras. Een heel leuke manier om de stad te leren kennen, ook voor je kroost, is per fiets. Grotere kinderen trappen zelf op de pedalen, kleintjes kunnen bij jou achterop. Een gids neemt je mee door kneuterige achterafstraatjes, die je zelf nooit gevonden had en laat je zo het echte leven in Bangkok zien. Een tochtje over de rivier in een traditionele houten longtailboot hoort er ook echt bij. Je kindjes kijken hun ogen uit als jullie over het water scheren, de gekleurde linten aan de boeg wapperen in de wind.

Met je kids naar Thailand

Op avontuur tussen apen en lianen

In het zuiden van het land vind je de jungle van Khao Sok, een bijzonder natuurgebied, waar steile rotsen begroeid zijn met tropisch regenwoud. Slapen doe je in een houten lodge midden in het bos, waar aapjes nieuwsgierig op je balkon klimmen om te kijken wat voor lekkers je in huis hebt (goed opbergen dus!). Samen met een ervaren gids trek je het oerwoud in op zoek naar bijzondere vogels, apen en wonderlijke hagedisjes. Neem kinderen die nog niet heel goed kunnen lopen lekker mee in een rugdrager. Soms wordt de doorgang versperd door een omgevallen boom, maar daar klim je dan gewoon overheen. Een spannend avontuur, echt niet alleen voor je kinderen. Zijn die van jou al wat ouder (6+), dan kun ook nog een nachtje slapen in een drijvend huisje, midden op een meer in de jungle. Lekker de hele dag kajakken langs de steile kalksteenrotsen, op zoek naar aapjes en bontgekleurde vogels. Zwemmen in het meer kan natuurlijk ook, je springt zo vanaf je huisje in het frisse water.

Wegsoezen onder de palmen

Na al die belevenissen in het binnenland, lonken de stranden van de palmeilanden. Het grootste dilemma hierbij is ‘welke kies ik uit?’, want stuk voor stuk hebben ze poederzacht zand dat lekker tussen je tenen kriebelt, hangmatten die schommelen tussen de palmen en uitzicht op een azuurblauwe zee. Kies je voor een eiland aan de zuidwestkust, dan krijg je er ook nog spectaculaire kalksteenrotsen bij die uit het water oprijzen. Ko Lanta is een eiland waar het gezellig is, zonder meteen extreem toeristisch te zijn. Terwijl jij aan je fruitshake nipt, bouwen je kinderen zandkastelen bij de branding. Van april tot november kun je beter voor een andere plek kiezen, omdat het dan aan de zuidwestkust flink regent. Ko Samui en Ko Phagnan zijn dan heerlijke eilanden om te verblijven. Heb je nog energie over, ga dan op snorkelexcursie tussen tropische vissen en kleurrijke koraalvelden. De dagen eindigen loom op het terras van je resort, dat op het strand is opgezet. Terwijl de zon een oranje gloed over het strand werpt, geniet je van verse vis van de gril. Je oudste vertelt enthousiast over de inktvis die hij tijdens het snorkelen heeft gezien, terwijl je jongste langzaam tegen je schouder aan in slaap zakt. Hoe ontspannen kan het zijn, reizen met je kinderen…

Met je kids naar Thailand

Overtuigd dat jullie hier ook blij van worden? Bij Thailand Kids , onderdeel van RiksjaKids, kun je zelf een individuele reis samenstellen aan de hand van bouwstenen. De reisspecialisten zijn zelf met hun kinderen in Thailand geweest en kunnen je dus goed helpen bij het maken van een route die rekening houdt met de behoeftes van jouw gezin.

Ps. Lees ook de blog even: 15 tips voor het vliegen met kinderen!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen