Waar ben je naar opzoek?

Wat mama zegt vs. wat kinderen horen

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Wat mama zegt vs. wat kinderen horen

Dat kinderen af en toe Oost-Indisch doof zijn hoef ik je niet te vertellen. Ze weten precies te filteren wat ze wel en niet willen horen. En dat is vaak toch echt wel iets anders dan wat mama zegt.

Hierbij een kleine greep uit ‘wat mama zegt vs. wat de kinderen horen…‘.

Mama zegt: “Ga je tanden poetsen”
Kinderen horen: Ga naar boven, smeer het tandpasta aan deuren en muren, besmeur elkaar met tandpasta, spetter met water, ren van kamer naar kamer, borstel de wc met je tandenborstel en na het schoonmaken van de wc poets je je eigen tanden.

Mama zegt: “Ga je aankleden”
Kinderen horen: Trek elk kledingstuk wat je tegenkomt uit de kast, strooi de inhoud op de vloer van je slaapkamer, zeur 15 minuten over dat je geen leuke outfit kunt vinden om vervolgens na zeker 20 minuten de outfit aan te trekken die je moeder die avond daarvoor al heeft klaargelegd. Vooruitziende blik noemen ze dat…

Lees ook: De beste tip EVER: zo ruimen kids hun kamers op!

Mama zegt: “Ga je kamer opruimen”
Kinderen horen: Raap alles van de vloer, duw dat vervolgens in kasten en onder je bed en bid heel hard dat je ouders het daar niet vinden. Klaar is Kees.

Mama zegt: “Schiet op, trek je schoenen aan en zoek je jas op. We moeten naar school…”
Kinderen horen: Ga naar de garage om je schoenen op te halen maar vergeet niet de kat te aaien, te klieren met je broertje of zusje, nog stiekem wat speelgoed in je tas te stoppen, nog een keer naar de wc te gaan, je sokken uit te trekken om ze vervolgens weer aan te trekken en weer bij mama komen zonder schoenen.

Mama zegt: “Ga naar bed!”
Kinderen horen: Vraag minstens tien keer of je nog mag spelen, als je eenmaal in bed ligt verlaat je herhaaldelijk je slaapkamer. Vergeet niet om nog minstens vijf keer een slokje water te gaan halen, vier keer te gaan plassen, drie keer een knuffel te komen halen, twee kussen van mama te willen, vragen om nog meer water, bedelen om nóg een verhaaltje, proberen mama te overtuigen dat je nog écht niet moe bent, je speelgoed te gaan herschikken op je kamer en dan… dan pas ga je écht naar bed.

Mama zegt: “Ga aan tafel zitten en eet je bord leeg”
Kinderen horen: Ren rondjes om te tafel, voer toneelstukjes op, kijk naar buiten, speel met speelgoed wat toevallig nog op tafel lag, laat je beker omvallen, zeur om (nog meer) saus, smeer het eten in je haren en op je kleren, laat 75% van je eten op de grond vallen en zeur om een toetje.

Lees ook: 10 manieren om groente te verstoppen in het eten van je kinderen

Mama zegt: “Ik ga even naar de wc”
Kinderen horen: Volg mama, ga aan de wc deurklink hangen, klop (of sla) op de deur, jengel dat je moet plassen (plotseling opkomend), jengel nog harder dat je het echt niet meer op kunt houden, maak ondertussen met je broertjes/zusjes, peuter het slot open, ga bij mama in het kleinste kamertje staan.

Mama zegt: “Ik moet echt even bellen. Wees alsjeblieft even stil!”
Kinderen horen: Ga ruzie maken met broertjes/zusjes, ga heel hard huilen/schreeuwen/krijsen, vraag om koek/snoep/drinken, trek aan het haar van je zusje, ga bovenop je broertje liggen, ga bij mama staan jengelen, vermoord de kat, steek je hand in de vissenkom, ga poepen en roep mama om je kont af te vegen, pak stiekem de iPad.

Mama zegt: “WIL JE MIJ ALSJEBLIEFT 5 MINUTEN ALLEEN LATEN?”
Kinderen horen: Bombardeer mama, ga bovenop haar liggen, werk haar tegen elke keer als ze naar de wc gaat of de telefoon aan wil nemen, als mama rustig haar koffie opdrinkt heb jij haar accuut nodig, los elkaar af met toiletbezoeken (en natuurlijk nét als mama weer zit) of doe iets anders waarvoor je DIRECT haar hulp nodig hebt…

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Buitenspelen

Speelbos Drenthe: De leukste speelbossen

  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Hoe Duplo schoonmaken? Dit is zo gepiept!

  • 4 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

1e schooldag kleuters: dit kun je verwachten

  • 5 dagen geleden
  • 2 minuten lezen