Waar ben je naar opzoek?

Loombandjes; wat voor (schadelijke) stoffen zitten erin?

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Loombandjes; wat voor (schadelijke) stoffen zitten erin?

Loombandjes, wie kent ze niet? Het is een en al Loommania. Van de Loom elastiekjes kun je armbandjes maken (en nog veel meer). Het is je vast niet ontgaan. En misschien heb je thuis ook wel een hele verzameling omdat je kinderen er druk mee zijn. Ik vond een artikel op Ecomama.nl over deze nieuwe rage. Blogger Ageeth zocht uit of er ook schadelijke stoffen in de Loom elastiekjes zitten. Interessant om te lezen! 

Schadelijke stoffen in Loombandjes

Blogger Ageeth heeft ontdekt dat er in veel bandjes BPA (bisfenol A) en weekmakers zitten. Dit vermoedde ze al omdat ze de bandjes ‘vreemd’ vond ruiken. Er is een groot verschil tussen de neppe bandjes en de originele bandjes. Los van de stoffen waaraan je kind wordt blootgesteld zijn de bandjes ook heel slecht voor het milieu. Ageeth heeft ook een vraag gesteld over de kleurstoffen die gebruikt worden in de Loombandjes. Hierop heeft ze nog geen antwoord.

Welke bandjes BPA en weekmakers bevatten en welke bandjes beter zijn om te kopen lees je in de blog van Ageeth. Wil je ook weten hoe het zit met de kleurstoffen? Laat dan een reactie achter bij de blog en je ontvangt daar een mailtje over als ze het antwoord heeft.

>> Bol.com verkoopt de originele Loombandjes; Rainbow Loom Starterset.

Loombandjes

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen