Waar ben je naar opzoek?

Liva. Het model met downsyndroom

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Liva. Het model met downsyndroom

Voor mijn online kledingwinkel Swan & Stork ben ik altijd op zoek naar stoere jongens en meiden die model willen staan. Tijdens een zoektocht op internet kwam ik model Liva tegen. Als ik lees dat Liva net drie jaar is, het syndroom van Down heeft én fotomodel is, merk ik dat ik heel nieuwsgierig word!

Hoe gaat zo’n shoot? Blijft Liva wel lief lachen op het moment dat dit van haar verwacht wordt? Wordt ze gepusht door haar ouders of vindt ze het leuk? En hoe komt Liva eigenlijk in de modellenwereld terecht? Ik mag Liva thuis bezoeken om te ontdekken hoe dit driejarige fotomodel het doet!

Liva, Swan and Stork

Het echte modellenleven

Liva strekt bijna direct na mijn binnenkomst haar armpjes naar mij uit en komt gezellig op schoot zitten. Liva is een vrolijk en lief meisje! En ze houdt van de camera! Zodra deze op haar gericht wordt, komt het model in haar naar boven. Ze kijkt recht in de camera en laat verschillende poses zien. Liva lijkt een geboren fotomodel en te genieten van “haar werk”. Ze rockt het Girlpower shirt overduidelijk!! Vandaag is Liva na een kwartiertje wel klaar met de fotosessie. Ze wil gewoon weer lekker haar drankje drinken en in haar roze Porsche rondjes rijden. Ze leeft het echte modellenleven!

The next Madeline Stuart?

Het modellenavontuur van Liva begon anderhalf jaar geleden. Moeder had haar opgegeven voor de modellenwedstrijd van een online kledingwinkel. En Liva won! Direct na het winnen van de wedstrijd werd het gezin benaderd voor verschillende leuke projecten. Liva vindt het nog altijd heerlijk om op de foto te gaan. Wordt Liva de volgende Madeline Stuart (die het als twintigjarig fotomodel met het syndroom van Down erg goed doet)? Moeder geeft aan dat ze het niet weet, maar dat ze door blijven gaan zo lang Liva het leuk vindt. Ook omdat ze hoopt dat het een positieve invloed zal hebben op het zelfvertrouwen van Liva. Moeder houdt plakboeken bij met alle foto’s en berichten en hoopt dat Liva hier later trots op zal zijn.

De hele familie doet trouwens mee aan de opdrachten van Liva. De twee grote zussen en ouders van Liva worden soms gevraagd om mee te werken. Papa is er niet zo happig op, maar juist hij eindigde (samen met moeder) onlangs als figurant in de film “Onze jongens” omdat het te laat was geworden voor Liva om mee te doen aan de opnames.

Terughoudend

Moeder merkt dat grote merken nog terughoudend zijn als het aankomt op het inhuren van modellen met het syndroom van Down en ze hoopt dat hier verandering in komt. Liva, haar ouders en haar grote zussen zijn in ieder geval goed bezig om de weg vrij te maken voor andere “Down-modellen” (in spe).

Ik ben er erg trots op dat Liva ook voor mijn webshop model stond. Liva is geweldig! Ik heb echt van haar genoten en Liva heeft het ontzettend naar haar zin gehad tijdens de fotosessie.

Bron beeld: Serena van IJsselmuide, Swan and Stork


Serena van IJsselmuide is eigenaar van de webshop Swan and Stork. Wil je Liva zien schitteren als model? Kijk dan op de Facebookpagina en Instagram van Swan and Stork. Ook kan je Liva zelf volgen via Instagram en Facebook.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
  • Fantastisch , om dit te lezen, ik zag het al toen Liva net geboren was, ze heeft veel talent en zal internationale bekendheid ervaren in haar leven. Een mooi artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen