Waar ben je naar opzoek?

Lieve Emma. Je wilde leven maar het lukte je niet…

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Lieve Emma. Je wilde leven maar het lukte je niet…

Een paar dagen geleden schreven de kranten nog over kinderen met anorexia. Het probleem begint op steeds jongere leeftijd. En een paar dagen later was daar Emma. Waar heel Nederland stil van werd en tegelijk heel Nederland wakker schudt en mijn moederhart doet huilen…

Lieve Emma, zo mooi, zo jong, willen leven maar het niet kunnen. Te jong gestorven aan een vreselijke ziekte.

Ik heb gisteren gekeken.
Naar Emma.
Naar haar ouders.
Naar alle mensen die haar geprobeerd hebben te helpen.
Ik wilde naar je roepen: GRIJP HET LEVEN, PAK HET LEVEN AAN!
Ik kon daarna niet slapen. Emma hield mij wakker. Zo jong en dan al zo’n monster in je hoofd die je kapot wil maken.

Er tegen willen strijden maar de strijd verliezen net als je er voor de volle 100% voor wil gaan. Te laat. Zoveel hulp gehad, zoveel behandelmethodes, zoveel liefdevolle mensen om je heen. Maar het sloeg niet aan. Jij had een heel ander idee over jezelf. Je wilde eten maar je kon niet eten. En eigenlijk wilde je het ergens ook weer niet. De strijd met het eten, de strijd met het leven.

Je was grappig, sprak vele talen en je was slim. Je was een ontzettend mooi meisje. Hoe kon je dat niet zien? Hoe kon het dat je zelfbeeld zo laag was? Dat je vond dat je er niet toe deed?

Voor je ouders heb ik diep respect. Ze missen een geweldige dochter. Wat een liefdevolle mensen en ze praten zo oprecht over jou, je leven, je strijd, hun strijd. Ze willen dat jouw verhaal verteld wordt. Het lijkt mij zo ontzettend moeilijk. Wat moet je doen als ouders? Je ziet je kind wegglijden naar de dood maar toch laat je haar los. Je laat haar naar Portugal gaan als laatste redmiddel. Geen idee of je haar nog levend terug ziet. Maar je doet het. Omdat je van haar houdt. Emma wil leven maar dat wordt haar dood…

Ik denk aan mijn dochters en de kwetsbaarheid van meisjes. Ik huil van binnen en ik bid dat dit monster niet in de buurt van mijn meisjes komt. Dit monster verslaan lijkt onmogelijk. En door Emma zie ik dat het als een sluipmoordenaar komt. Je komt erachter als het al bijna te laat is. Je ziet het gewoon niet! Door mijn hoofd blijft de vraag maar spoken: hoe kan ik mijn kinderen hiervoor behoeden. HOE? Wie heeft het antwoord?

Manipuleren, liegen, bedriegen, niet eerlijk zijn (tegen jezelf), smoesjes verzinnen en iedereen en alles te slim af zijn. Het monster heeft je in zijn macht.

Lieve Emma, je was zo dapper, zo sterk, zo krachtig. Door jou wordt Nederland wakker geschud en wordt er meer bekend over deze vreselijke ziekte en de behandelmethodes. Dat is wat jij nagelaten hebt. Maar liever had iedereen je levend aan tafel gehad. 
Je hebt mij op scherp gezet en mijn moederinstinct weer aangewakkerd. Ik heb gezien dat de ziekte twee kanten heeft. Een zonnige kant en een diepe duistere kant. Je zonnig voordoen maar het helemaal niet zijn.

Aan de buitenkant: de mooie, vrolijke, gezellige Emma die leuke dingen deed maar van binnen het leven toch niet helemaal aan kon grijpen en van zichzelf kon houden… Emma is er niet meer.

Ik vind dat iedereen deze DOCU moet zien: Emma wil leven!
Heb je hem nog niet gezien? Kijk!

Bron beeld: Pixabay

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen