Waar ben je naar opzoek?

Liefde voor koken kan niet vroeg genoeg beginnen

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Liefde voor koken kan niet vroeg genoeg beginnen

In ons huis neemt de keuken een belangrijke plek in. De keuken is de plek waar de ochtend begint en de avond eindigt. Aan de tafel, die grenst aan onze keuken, wordt er gekleurd en geknutseld en drinken we na schooltijd ranja (met een snoepje) en praten we over de dag. De keuken en eetkamer worden intensief gebruikt is is onze plek om samen te komen. We gaan volgend jaar verhuizen en in ons nieuwe huis zal de keuken een nog belangrijkere plek innemen. 

Superkeukens - Jong geleerd

Het gebeurt in de keuken

Voor ons is de keuken dus niet alleen een plek om te koken maar ook een plek om te leven, te praten, avondjes wijn te drinken met vrienden of een heerlijk momentje samen met mijn kinderen als ze mij willen helpen met koken. Gezellig samen in de keuken, kletsen over alledaagse dingen. Verhalen komen tot leven in de keuken! 
Ze vinden het geweldig als ze mee mogen helpen met het eten maken: een komkommer snijden, sla maken een cake bakken. En zelfs de tafel dekken vinden ze geen probleem. Het afruimen wordt dan weer minder gewaardeerd…

Vroeg geleerd…

Ik heb van jongs af aan geleerd om te koken. Al snel moest ik thuis het eten op tafel omdat mijn ouders een eigen bedrijf runden. Ik vond dat nooit een probleem. Op school had ik ‘huishoudkunde’ en leerde ik koken. Daar heb ik de basis van het koken geleerd. Mijn allereerste kookboek heeft nog steeds een ereplaats in de keuken en sla ik nog regelmatig open om mijn basiskennis op te frissen. Het openslaan van het boek roept herinneringen op: kookles van mevrouw Pruim. Die goeie oude tijd…
Als ze eens zou weten hoe ik terecht ben gekomen…

Nu ik zelf kinderen heb vind ik het belangrijk dat ze eten waarderen en wil ik ze op jonge leeftijd betrekken bij iets wat voor ons belangrijk is. Gezamenlijk een maaltijd eten, kletsen over de dag en de dag gezamenlijk afsluiten aan tafel. Met als hoogtepunt… het toetje!

Ik ben geen top chefkok maar ik vind dat ik best wel kan koken en af en toe uit kan blinken met een maaltijd. Het is fijn als je koken leuk vindt omdat het een belangrijk onderdeel is van de dag.
De liefde voor het koken kan niet vroeg genoeg beginnen…

De liefde voor het koken begint al in het spel van kinderen. De mooiste verhalen ontstaan tijdens het spelen. Een keukentje is een musthave in ieder huishouden met kinderen.

Klein keukentje - Superkeukens

Een nieuwe keuken

Wij zijn ons aan het oriënteren op een nieuwe keuken omdat wij volgend jaar gaan verhuizen. Voor ons is het belangrijk dat de keuken weer dé plek van samenkomen wordt. Lekker koken en ondertussen aan tafel kleuren of een drankje doen aan het kookeiland. De plek waar we de dag beginnen en de dag eindigen.
We vinden het fijn om naar een keukenwinkel te gaan waar je ook echt wordt geholpen, waar je de beste prijs krijgt en geen show krijgt van verkopers.

Bij Superkeukens maken ze dit waar en dat is heel prettig. Een keuken zoek je niet zomaar even uit en je wilt goed geholpen worden. Zonder gedoe en eindeloze onderhandelingen.
Trouwens, bij Superkeukens hebben ze nu ook een super leuke actie: je krijgt de 2e keuken gratis. En niet zomaar één maar een speciale kinderkeuken. Zoals ik al zei… de liefde voor koken kan niet vroeg genoeg beginnen.

De kinderen zijn al geslaagd. Nu papa en mama nog…

Superkeukens

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 2 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Zomerse activiteiten

Waarom de zomer zoveel beter is nu kinderen ouder zijn

  • 6 dagen geleden
  • 6 minuten lezen