Waar ben je naar opzoek?

Levensechte poppen werken tienerzwangerschap juist in de hand

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Levensechte poppen werken tienerzwangerschap juist in de hand

Levensechte poppen worden zo nu en dan ingezet als wapen tegen tienerzwangerschappen maar uit onderzoek blijkt dat ze het niet voorkomen maar juist tienerzwangerschappen veroorzaken. De poppen worden over de hele wereld gebruikt bij lessen seksuele voorlichting. De poppen moet je verzorgen als een echte baby. Maar blijkbaar schrikt dit de tieners niet af.

The Lancet heeft een onderzoek gepubliceerd wat laat zien dat jongeren die zo’n baby moesten verzorgen twee keer zo vaak zwanger worden dan jongeren die dit niet hebben gedaan. Ze plegen ook nog eens 33% vaker een abortus.

Deze Australische studie kon niet bewijzen dat de poppen ook daadwerkelijk werken om het risico op tienerzwangerschappen te verkleinen. Er is bewezen dat meisjes die deze lessen niet hebben gehad juist minder vaak zwanger worden.

Bron: Metronieuws. The Lancet (onderzoek)

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 2 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Zomerse activiteiten

Waarom de zomer zoveel beter is nu kinderen ouder zijn

  • 6 dagen geleden
  • 6 minuten lezen