Waar ben je naar opzoek?

Levensechte poppen werken tienerzwangerschap juist in de hand

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Levensechte poppen werken tienerzwangerschap juist in de hand

Levensechte poppen worden zo nu en dan ingezet als wapen tegen tienerzwangerschappen maar uit onderzoek blijkt dat ze het niet voorkomen maar juist tienerzwangerschappen veroorzaken. De poppen worden over de hele wereld gebruikt bij lessen seksuele voorlichting. De poppen moet je verzorgen als een echte baby. Maar blijkbaar schrikt dit de tieners niet af.

The Lancet heeft een onderzoek gepubliceerd wat laat zien dat jongeren die zo’n baby moesten verzorgen twee keer zo vaak zwanger worden dan jongeren die dit niet hebben gedaan. Ze plegen ook nog eens 33% vaker een abortus.

Deze Australische studie kon niet bewijzen dat de poppen ook daadwerkelijk werken om het risico op tienerzwangerschappen te verkleinen. Er is bewezen dat meisjes die deze lessen niet hebben gehad juist minder vaak zwanger worden.

Bron: Metronieuws. The Lancet (onderzoek)

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen