Waar ben je naar opzoek?

Laurent is 6 jaar en gaat al naar de middelbare school

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Laurent is 6 jaar en gaat al naar de middelbare school

Laurent Simons uit Amsterdam  is 6 jaar en heeft een IQ van minstens 145. Hij begint binnenkort op de middelbare school. 

Toen Laurent een kleuter was ging hij gewoon naar de basisschool. Al snel bleek hij veel slimmer te zijn dan een gemiddeld kind en ging hij als een speer door de lesstof heen. Zo snel zelfs dat hij verschillende klassen over heeft geslagen en nu klaar is om naar het gymnasium te gaan. Laurent absorbeert de leerstof heel snel en is zelfs al begonnen aan wiskundeopdrachten van de middelbare school. In amper twee maanden is hij halverwege de leerstof van de eerste klas.

Laurent zit straks als 6-jarige in een klas met 13-jarige kinderen maar volgens zijn vader gaat hij er goed mee om. Hij aart hier veel beter dan bij zijn leeftijdsgenootjes. Vader Simons vraagt zich zelfs af of het wel gezond is om een slim kind met minder slimme kinderen in een klas te plaatsen. Hij vergelijkt het zelfs met een gezond iemand in een gekkenhuis zitten.

Ondanks dat Laurent zo slim is houdt hij ook gewoon van Harry Potter, stripverhalen en computerspelletjes.

Vader Simons kijkt liever nog niet zover vooruit. Maar mocht dat blijken dan kun je een 6-jarige daar niet alleen naar toe sturen en moet een ouder mee… Als hun zoon maar gelukkig is!

Bron: Ad.nl – Bron beeld: Pixabay

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Wendy zei

  Mijn dochtertje van net 8 heeft ook een IQ van 145 maar ze wil zo graag ook bij haar vriendinnetjes horen. Ze zit nu in groep 6 maar het lijkt wel groep 4 zegt ze zelf.
  Nu zit nog een jaar overslaan er wel in want we moeten wat. Ze had in 10 dagen haar rekenboek van groep 6 uit. Toch probeer ik het te remmen zodat ze emotioneel goed gaat en dat gaat ze. Ze speelt met haar vriendinnen en is happy, spreekt vloeiend Engels en leest Harry Potter. Verder laat ik haar veel knutselen, breien, haken, schaken, sporten Ik moet blijven komen met uitdagingen maar probeer haar veel in contact te laten komen met verschillende mensen. Haar zwakke punt is tenslotte contact maken. Nu zie ik na een jaar dat dat haar veel beter af gaat. Ze durft iets te kopen in de winkel en kijkt nu vreemden aan en durft iets te zeggen. Daar had ik een jaar geleden alleen van durven dromen . Ze kwam toen heel asociaal over. Ook vroegen vriendinnen van me of ze niet autistisch was. Nou nee dus. Wel heel onzeker en verlegen. Ik ben op de goede weg. 6 jaar naar de middelbare school … Ik hoop dat dat goed gaat. 10 jaar vind ik acceptabel, met goede begeleiding.
  Het lijkt allemaal leuk maar ik heb een flinke kluif aan mijn meid. Ze is snel overprikkeld en komt moeilijk ‘uit haar hoofd’ . Ze valt daardoor moeilijk in slaap waardoor ze dan weer sneller overprikkeld was. Een streng regime in de avond hoort er dus bij en dat kost me als moeder van 4, en 1 op komst , veel tijd.

  • Ik denk inderdaad dat je haar helemaal moet blijven uitdagen. Ik vraag mij inderdaad af of kinderen emotioneel dan wel ‘happy’ zijn zoals jij zegt. Je vindt als 6-jarige nooit aansluiting bij een groep 13-jarige. Het is allemaal niet zo makkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

7 tips om je kind te helpen ontspannen

 • 3 dagen geleden
 • 2 minuten lezen
Tieners & Pubers

Is jouw kind klaar voor de brugklas?

 • 3 dagen geleden
 • 2 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Hoe rondkomen als alleenstaande moeder? Tips!

 • 4 dagen geleden
 • 4 minuten lezen