Waar ben je naar opzoek?

Het gemak van een Quooker in de avond

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Het gemak van een Quooker in de avond

Een Quooker is niet alleen handig om te koken en voor het maken van thee je kunt er ook speentjes mee steriliseren of kaarsvet verwijderen. Of wat dacht je van een vies vaatdoekje? Een keer per dag een schone vaatdoek vind ik meer dan genoeg. Maar met jonge kinderen gebruik ik wel twintig keer per dag een vaatdoek: een beker die omgevallen is, tafel en kinderstoelen schoonmaken of een doekje over de deuren halen (al die vette kinderhandjes ook…). Om er toch voor te zorgen dat hij weer lekker schoon en fris is leg ik hem onder de Quooker en kan hij er nog een dagdeel tegenaan. Aan het einde van de dag kan hij in de was!

>> Lees ook: Win een Quooker Fusion t.w.v. 1395 euro

>> Lees ook: Het gemak van een Quooker tijdens de ochtendspits

>> Lees ook: Het gemak van een Quooker na schooltijd

Aan tafel!

Als de dag op zijn einde loopt dan is het tijd om te bedenken wat we gaan eten. Vanavond staat er de favoriete spaghetti van de kinderen op het menu: spaghetti carbonara di mama! Ze komen even bij mij kijken hoe het gaat met de voorbereidingen en kunnen niet wachten tot het eten klaar is. Het is maar goed dat Quooker een kindvriendelijke bedieningsknop heeft. Ik kan hem niet laten omvallen, zoals met een waterkoker wel kan. Als ik aan het koken ben en de Quooker gebruik mogen ze niet op het aanrecht zitten.

Dit heerlijke recept deel ik graag met jou zodat jij hem ook voor je kids kunt maken. Gegarandeerd succes!

Quooker pasta koken

Hier komt mijn recept (ik maak altijd extra veel)

 • 400 gram spaghetti of pasta
 • een pakje spekreepjes
 • verse peterselie
 • slagroom
 • 5/6 eieren
 • Parmezaanse (strooi)kaas
 • eetlepel olijfolie
 • peper en zout
 • tomaten
 • mozzarella
 • meloen

Stap 1: Zet de Quooker aan en vul een pan met kokend water. Zet vervolgens de pan op het vuur en kook de spaghetti of pasta beetgaar.

Stap 2: Je bakt de spekreepjes op in een eetlepel olijfolie. Zijn ze klaar? Dan zet je het vuur uit.

Stap 3: Terwijl de spaghetti gaar wordt maak je de saus. Kluts de eieren door elkaar, voeg daar een flinke scheut slagroom aan toe (je mag royaal zijn), en ongeveer 3/4 zakje Parmezaanse kaas en drie eetlepels strooikaas. Vervolgens kluts je alles door elkaar en dit breng je op smaak met peper en zout.

Stap 4: Je snijdt de peterselie en legt dit apart.

Stap 5: Je maakt van de tomaten, mozzarella en basilicum een salade. Voeg daar nog een scheutje olijfolie en peper aan toe.

Stap 6: De spaghetti is klaar! Giet deze af in een vergiet en voeg het samen in de grote pan bij de spekreepjes. Zet het vuur op een laag pitje. Roer alles door elkaar.

Stap 7: Vervolgens voeg je al roerend de saus toe. De saus mag lekker smeuïg zijn. Je roert alles goed door en voegt als laatste de peterselie toe.

Eet smakelijk!

Pan schoonmaken met ene Quooker

De Quooker is nog voor veel meer toepassingen te gebruiken: tomaten ontvellen (dat was nog nooit zo makkelijk), asperges koken, een pan schoonmaken, een snijplank schoonmaken, een kruik vullen, aardappels koken, filterkoffie zetten en groentes koken.

Zoals ik al zei: ervaar het dagelijks gemak van een Quooker. Echt, je kunt niet meer zonder! Vergeet je niet mee te doen aan de winactie om een Quooker te winnen?

>> Meer informatie over de Quooker vind je hier: warm, koud én kokend water uit één. 

Eens een Quooker, altijd een Quooker

Koken gaat met een Quooker sneller

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Helma Keijzer zei

  Toen we gingen verhuizen (10 jaar geleden) wilde ik graag een Quooker. Maar mijn vriend vond het onzin! Helaas ben ik toen mee gegaan met zijn mening. Maar na 10 jaar wil ik best een “strijdje” aangaan met hem over het gemak. Want er zal in 10 jaar tijd heel veel verbeterd zijn. En dat het veel ruimte inneemt in het kastje, klopt ook niet. Want bij mijn vriendin die heel tevreden is, is het echt niet groot.
  Ik drink veel thee met de Quooker, is het dag oude waterkoker!!! En daar heb je hem, meer ruimte op het keukenplankje.
  En straks in juli met de nieuwe baby, is de Quooker ook super makkelijk, Ik ga voor borstvoeding, maar mocht dat om de een of andere reden niet lukken, is de Quooker mijn nieuwe vriend.
  De drukke dagen, worden minder druk, als eten koken met het water uit de Quooker tijdwinst oplevert.
  Ik ben voor!!!! Dus ik doe heel graag mee!

 • E Osagie zei

  Pffff je kunt me beter vragen waar het NIET handig voor is:)! Wat dacht je voor een THEE addict als ik…INSTANT TEA…OMG what een droom dat uitomt zeg!….maar zeker ook voor iemand die niet haar tijd wil ‘verdoen’ in de keuken…moet je voorstellen hoe snel koken tegenwoordig zal gaan met zo’n kraan!!! En laten we die 4 uur Cup-A-Soup niet vergeten!!!….werk voornamelijk thuis…dus ga graag zo rond het einde van de middag even buiten zitten met een soepie….Nou zeg…die kraan maakt mijn leven een stuk gemakkelijker!! Zeker als er nog een baby’tje bij komt….flesjes opwarmen, desinfecteren etc…O zo handig!

 • Angelique zei

  Het lijkt mij zo vreselijk handig, scheelt tijd en geld.
  Als ik nu de aardappels, groente, pasta etc. opzet laat ik eerst de kranen even stromen voor goed heet water en dan koken, dan gaat er al Heel veel water erdoor, zonder dat ik het gebruik.
  Wat een gemak voor een heerlijk glas verse muntthee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 2 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 2 maanden geleden
 • 12 minuten lezen