Waar ben je naar opzoek?

Kleding in kindermaatjes opgerekt voor dikkere kinderen

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Kleding in kindermaatjes opgerekt voor dikkere kinderen

Vanmorgen kreeg ik weer een belachelijk nieuwsbericht onder ogen: de kindermaatjes worden opgerekt voor dikkere kinderen. Ik ben daar niet blij mee. Het wordt steeds moeilijker om voor kinderen met een normaal postuur kleding te vinden. En nu wordt het helemaal moeilijk. En ik ben ook van mening dat het probleem nu wordt verlegd en niet wordt opgelost. 

Kindermaatjes opgerekt: kledingfabrikanten gaan kleding in kindermaatjes oprekken

Er komen steeds meer dikkere kinderen. Kinderen zijn dikker dan vroeger. Kledingfabrikanten merken dat. Het is voor dikkere kinderen moeilijk om goed zittende kleding te vinden. De kleding is vaak te strak waardoor hun overgewicht benadrukt wordt. De kledingfabrikanten willen nu de kindermaatjes oprekken zodat ze wijdere kleding krijgen en het overgewicht gemaskeerd wordt. Jeugdartsen zijn daar ook helemaal niet blij mee! De kinderkleding wordt 1-4 cm groter in de taille. Dat is veel! Normale broeken zakken nu al vaak van de kont van mijn kinderen af. En straks worden ze nog groter.

‘De huidige kindermaten, van 12 jaar geleden, zijn veel te smal. Kinderen zijn dikker geworden. Bij baby’s valt het verschil nog wel mee, maar vanaf maatje 140 is de omvang van de taille een stuk groter geworden’, constateert Hein Daanen, onderzoeker bij TNO en lector aan het Amsterdamse Fashion Institute.

En wist je dat de kleding de afgelopen jaren al ongemerkt is opgerekt? Ik vind dit een belachelijk idee. Kinderen met overgewicht worden nu niet ‘aangepakt’ maar kinderen met een normaal gewicht worden de dupe. Omgekeerde wereld of niet? Laat je mening onder deze blogpost achter.

Bron: Ad.nl

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen