Waar ben je naar opzoek?

Kinderopvangtoeslag binnen drie maanden aanvragen

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Kinderopvangtoeslag binnen drie maanden aanvragen

Kinderopvangtoeslag aanvragen moet voortaan binnen drie maanden na aanvang! Er geldt een nieuwe regel voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag. Sinds 1 januari 2014 is het belangrijk om kinderopvangtoeslag  aan te vragen binnen drie maanden na de maand waarin de kinderopvang is begonnen. Wie de kinderopvangtoeslag niet op tijd aanvraagt, loopt al snel een maand toeslag mis.

Kinderopvangtoeslag is een inkomensafhankelijke tegemoetkoming van de overheid in de kosten van kinderopvang. Ouders kunnen recht hebben op deze toeslag als zij beiden werken of een opleiding, een traject naar werk of een inburgeringscursus volgen bij een gecertificeerde instelling. Een andere voorwaarde is, dat hun kind naar een geregistreerd kinderdagverblijf gaat.

Voorbeeld
Een kind gaat vanaf 2 maart 2014 naar de kinderopvang. De ouders moeten dan uiterlijk 30 juni 2014 de kinderopvangtoeslag aanvragen. Als de ouders  tot bijvoorbeeld 31 juli 2014 wachten met het indienen van de aanvraag, krijgen ze voor de maand maart geen kinderopvangtoeslag, maar wel voor de maanden april, mei, juni en juli.

Hoogte van de toeslag
De hoogte van de kinderopvangtoeslag wordt bepaald door een aantal factoren, zoals het inkomen van de ouders, het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en het aantal uren, dat de ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag. Kinderopvangtoeslag kan worden aangevraagd op www.toeslagen.nl.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over baby’s en opvoeden

Wanneer kan een baby zitten: Zelfstandig en in de wipstoel

  • 45 minuten geleden
  • 4 minuten lezen
Tieners & Pubers

Puber gedrag straffen: hoe kun je dit het beste doen?

  • 3 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

3 jaar kleuteren: naar groep 3 of liever niet?

  • 6 uur geleden
  • 2 minuten lezen