Waar ben je naar opzoek?

Kindermuseumnacht Naturalis

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Kindermuseumnacht Naturalis

Op zaterdag 17 mei 2014 vindt de zesde editie van Museumnacht Leiden plaats. Tijdens deze Museumnacht organiseert alleen Naturalis in samenwerking met Museumnacht Leiden een speciale Kindermuseumnacht; de Kindermuseumnacht Naturalis. De Kindermuseumnacht Naturalis is te bezoeken van 18:00 tot 22:00 uur en in het museum staat dan alles in het teken van dinosauriërs.

Kindermuseumnacht in Naturalis open voor jonge bezoekers

De Museumnacht is geopend van 20:00 tot 01:00 uur maar voor de jonge bezoekers opent Kindermuseumnacht Naturalis zijn deuren van 18:00 tot 22:00 uur. Tijdens de Kindermuseumnacht kunnen de kinderen kijken naar de opbouw van een levensgrote T.rex skelet. Ze krijgen een zaklamp mee en mogen hun weg vinden door het dino doolhof. Ook kunnen ze testen hoe ze het er zelf af zouden brengen als T.rex. Maar er is meer te doen tijdens de Kindermuseumnacht: Naturalis fossielen uitbikken, bottenbingo, Dino Design, een muzikaal verhaal en de grote Dinoshow.

Museumnacht in Leiden

Dit jaar staat de Museumnacht Leiden in het teken van het thema ‘Focus’. Naturalis, Hortus botanicus Leiden, de Leidse Sterrewacht, Museum Boerhaave, Rijksmuseum van Oudheden, Rijksmuseum Volkenkunde, Japanmuseum SieboldHuis, Corpus ‘reis door de mens’ (in Scheltema Leiden) en Museum De Lakenhal zetten deze avond hun deuren weer wijd open. Het belooft een bijzondere avond te worden met muziek, interactieve workshops, lezingen en een verrassende kijk op de collecties. Het volledige programma in alle deelnemende musea is te vinden op www.museumnachtleiden.nl.

Voor de Kindermuseumnacht Naturalis en de Museumnacht zijn kaarten te koop bij de kassa’s van de deelnemende musea of via www.museumnachtleiden.nl. Entree voor volwassen kost € 15,-, kinderen tot en met 12 jaar betalen € 6,-. Online geldt een voorverkoopprijs voor volwassenen van 13,50. Kaarthouders van een LUF of CJP pas krijgen online extra korting.

T.rex

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Verre reizen met kinderen

Disney Wish Cruise: een betoverende familievakantie op zee

  • 1 week geleden
  • 1 minuut lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Bericht aan alle moeders: elke dag is Moederdag!

  • 2 weken geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

  • 1 maand geleden
  • 3 minuten lezen