Waar ben je naar opzoek?

Kiezen voor je baby of je zus? Een onmogelijke keuze…

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Kiezen voor je baby of je zus? Een onmogelijke keuze…

Je kunt het je niet voorstellen: je bent zwanger van je eerste kindje en dan hoor je dat je zus ongeneeslijk ziek is. Ze is alleen te redden met een beenmergtransparantie van een goede match. Niemand in de familie heeft de juiste match behalve jij, haar zus.

Je zus helpen

Natuurlijk wil je altijd je zus helpen als dat kan. Maar dit is een onmogelijke keuze want het betekend dat jij je zwangerschap moet afbreken en een paar jaar moet wachten voordat je weer zwanger kunt worden.

Een onmogelijke keuze

En dan kom je voor een onmogelijke keuze te staan. Jij alleen kunt haar helpen door een beenmergtransplantatie maar dan verlies je je baby. Dit is niet menselijk! Zhang Di (21) overkwam dit. Ze was nog maar net getrouwd en zwanger van haar eerste kindje. Ze was dolgelukkig maar al snel kwam er een einde aan dat geluk. Haar jongere zusje (16) werd ernstig ziek. Ze had acute lymfatische leukemie.

Het ging zo snel dat ze binnen een paar dagen al niet meer kon bewegen. Alleen een beenmergtransplantatie van de juiste match kon haar redden. Je voelt hem al aankomen, haar zwangere zus Zhang Di had het juiste beenmerg voor haar. Zhang Di en haar man Li Zhenxing (27) hebben samen besloten haar zusje te helpen.

Haar man Li Zhenxing zegt tegen The Mirror: “Ik was er fel op tegen, net zoals mijn familie. Uiteindelijk begrepen wij dat we Zhang Di konden helpen en we hebben het besluit genomen dit te doen. Over twee jaar kunnen we weer proberen zwanger te worden.”

De baby heeft het niet overleefd. Zhang Di moet nog een paar weken herstellen.

Eeuwig dankbaar

Voor de moeder van Zhang Di stortte haar wereld in toen ze hoorde dat haar dochter, zonder hulp, niet meer lang te leven had. De familie heeft besloten Zhang Di niets te vertellen over de ernst van haar ziekte. Haar moeder zegt tegen the Mirror dat ze positief moet blijven en de zware strijd aan moet gaan zodat ze haar gezondheid terug kan krijgen. De moeder is haar andere dochter eeuwig dankbaar.

Wat mij betreft een onmogelijke keuze maar ik zou echt 100% voor mijn baby kiezen!

Een onmogelijke keuze

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • sascha zei

  Ik zou denk ik toch voor mn zus kiezen. Ik moet er niet aan denken dat ik niet ALLES in mijn macht had gedaan om haar te redden.
  Maar idd geen makkelijke keuze…..

 • Esmeralda zei

  Ik heb geen broer of zus dus ik kan me er moeilijk in verplaatsen. Maar ik denk dat je pas weet welke beslissing je moet maken als je in de situatie zelf zit. Het lijkt mij een vreselijke keuze en voor je gevoel maak je denk ik Hoe dan ook een verkeerde beslissing want je wilt geen van beide verliezen

 • Tamara zei

  Ik zou ook absoluut voor mijn baby kiezen! Is het ook bekend hoelang ze zwanger was?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 4 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 4 maanden geleden
 • 12 minuten lezen