Waar ben je naar opzoek?

Jouw foto’s zijn eigendom van WhatsApp

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Jouw foto’s zijn eigendom van WhatsApp

Ik gebruik dagelijks in veel fout de gratis SMS dienst WhatsApp. Even mijn wederhelft appen of in de groepsapp van mijn zusjes een nieuwe foto van de kids plaatsen. Ook opa en oma krijgen regelmatig een update. WhatsApp is zo handig! En gratis. Daar houden wij Nederlanders van. Maar vandaag stuitte ik op een bericht waar ik niet zo blij van werd… 

Mijn foto’s blijken eigendom te zijn van WhatsApp

Volgens Joop, online opiniepagina, zijn mijn en jouw verzonden foto’s eigendom van WhatsApp. Dit staat, natuurlijk, in hun kleine lettertjes. Ooit gelezen? Ik niet… Ben trouwens ook wel benieuwd of er echt mensen zijn die overal de kleine lettertjes van lezen. WhatsApp bezit volgens die vreselijke kleine lettertjes alle rechten op mijn en jouw foto’s en kan ermee doen wat ze willen…

Ze mogen met onze foto’s doen wat ze willen?

Juist ja! Alle berichten die ik en jij versturen mag WhatsApp via andere kanalen verspreiden. Als WhatsApp jouw foto aan derden wil verkopen dan mogen ze dat doen. En heb jij geen poot om op te staan. Pas dus voortaan op met wat je via WhatsApp verstuurd… Hoever zal dit gaan? Of zal het meevallen?

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over baby’s en opvoeden

Zonnebrand voor je baby en tips voor het gebruik

  • 10 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Gezondheid

Plasticvrij poetsen met tandpasta tabletten van CHOOSE

  • 14 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Gezondheid

Producten met eiwitten en gezonde vetten

  • 18 uur geleden
  • 3 minuten lezen