Waar ben je naar opzoek?

Jongetje krijgt een nieuwe naam omdat hij niet luistert naar zijn ouders

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Jongetje krijgt een nieuwe naam omdat hij niet luistert naar zijn ouders

bijzondere namen

Tja… Amerika is het land van de extremen. Zo kreeg ik dit nieuwsbericht onder ogen en ik weet niet of ik het nou wel of niet moet geloven of dat het gewoon een goede grap is…. Of… dis het misschien echt zo? Er is niks mis mee met het veranderen van een naam als je daar echt een goede reden voor hebt maar dit is wel bizar. Het Amerikaanse kind Diesel luisterde niet naar zijn ouders en zijn ouders kwamen met een wel heel bijzondere oplossing. Deze oplossing lijkt mij van toepassing op elk kind die niet luistert. Of toch eerst de aard van het probleem aanpakken?

Tip: Luistert je kind niet? Verander zijn naam in een naam waarin hij wel naar luistert. Probleem opgelost! Tevens maakt het niet uit wat voor naam dit is… als hij maar luistert.

Rare namen

Ik (!) ben geen fan van rare namen. Maar hey… ieder zijn keus en dat is prima. Anders wordt het wel saai met allemaal Jannen, Petra’s, Storms en Vlinders. Om maar even wat te noemen. Je moet doen wat bij jou, jullie en je kind past. Zo schijnt het op het gebied van namen ook een trend te zijn om je kinderen te vernoemen naar een Instagram filter. Ok, ik weet dat Instagram populair is maar zó populair? Je moet maar op het idee komen… Er is een nieuwe trend geboren. Letterlijk en figuurlijk.

Anyway we hadden het hier over een naamsverandering. Als je kind dus niet luistert kan dat behoorlijk vervelend zijn (ik spreek uit ervaring, wie niet?!). Als ouders ben je altijd in de spagaat hoe je dat op gaat lossen. De ouders van de 3-jarige Diesel hebben wel een heel bijzondere oplossing. Ze besloten zijn naam te veranderen in Popcorn. Omdat hij daar wél naar luistert.

Eh… waar gaat het mis? Misschien eerst beginnen bij de aard van het beestje: de opvoeding?

En we noemen hem…

Diesel schijnt alleen naar pa en ma te luisteren als ze hem Popcorn noemen. “Popcornnnnn mama heeft het eten klaar!” Ouders Huw Robers en Hazel Williams houden van bijzondere namen. In de baarmoeder schopte Diesel al zoveel dat het net maïs was in een pan om popcorn te bakken. Ok, je moet er maar opkomen. En daarom besloten ze dat Popcorn wel een toepasselijke naam was. Iets wat begon als ‘bijnaam’ is zijn echte naam geworden. Pa en ma hopen de naamsverandering in 2016 officieel te maken.

En bedankt pap en mam!

“Zeg Popcorn, kom je op mijn feestje?”

Bron: The Mirror

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
  • MAribel zei

    hahahah Ik heb popcorn! of Ik neem popcorn mee! de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik hoop dat ze zijn naam gewoon houden zoals die is en popcorn als koosnaampje gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen