Waar ben je naar opzoek?

It’s true: Sportieve moeders hebben meer energie

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
It’s true: Sportieve moeders hebben meer energie

Fitte moeders

Sporten zorgt voor meer energie dat is algemeen bekend. Ook als moeder kun je hier nog tijd voor vinden. Ben je net moeder geworden en gestopt met sporten? Met deze vijf tips pak je de draad weer op en ben je in no-time weer helemaal fit!

1. Kies een sport die je trekt

Niet iedereen houdt van hardlopen, voetballen of tennissen. En als je niet met plezier sport, wordt de drempel om toch te gaan steeds hoger. Bedenk dus van tevoren welke sport je wilt gaan doen. Dit kan een sport zijn die je vroeger altijd deed of iets geheel nieuws. Maar het meest belangrijk is dat je er vooral erg van geniet.

2. Kies voor goede kleding

Hardlopen in je strakke spijkerbroek is niet echt een pretje. Zorg dus dat je goede sportkleding koopt die bij je past en lang meegaat. Dit hoeft overigens niet meteen duur te zijn. Zo kun je bij verschillende winkels een heel voordelig trainingspak scoren die zowel voor de zomer als de winter geschikt is. Natuurlijk zijn deze ook perfect voor een luie zondag op de bank (na je ochtend work-out natuurlijk).

3. Ga samen sporten

Om te zorgen dat je ook echt gaat sporten, is het verstandig om dit in een groep te doen. Verzamel je vriendinnen en maak een vaste afspraak om bijvoorbeeld op woensdagavond een uur te gaan hardlopen. Niet alleen ben je zo gezond bezig, ook is de kans groter dat je echt gaat. Je vriendinnen laten je immers niet te vaak afzeggen. Bijkomend voordeel is dat je meteen even gezellig kunt bijpraten tijdens zo’n uurtje. Kunnen ze een keer niet, gebruik dan Run Keeper of een andere hardloop app. De meeste Apps geven je instructies tijdens het lopen en geselecteerde personen kunnen jouw prestatief volgen. Dit kan je net die extra bootst geven om de training voort te zetten!

4. Beloon jezelf

Je kunt jezelf belonen als je goed bezig bent, dit zorgt ervoor dat je meer zin krijgt om te gaan sporten. Dus ben je regelmatig sportief bezig en merk je dat het allemaal steeds beter gaat? Trakteer jezelf dan op een dagje sauna of een avondje uit. Niets is belangrijker dan goed voor jezelf zorgen, dus doe dit ook.

5. Vraag jezelf nooit af of je wel wilt sporten

Het antwoord op die vraag is immers niet altijd ‘ja’. Op sommige dagen heb je echt geen zin en door hier mee bezig te zijn, ga je waarschijnlijk ook niet. Toch heb je nooit spijt van wel gaan sporten, je voelt je daarna immers altijd voldaan en prettig moe. Sta dus niet te lang stil bij geen zin hebben en ga gewoon.

Deze tips pas ik echt toe in de praktijk. Misschien heb je mijn blog wel gelezen dat ik wat op moest biechten. En tja… bovenstaande is gewoon waar. Dus hup, hup aan de slag. Wie doet er mee?

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen

Verhuizen met kinderen? Is niet het einde van de wereld!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Nieuwsflits

Ouders hebben stress om kleien met kinderen

  • 3 dagen geleden
  • 1 minuut lezen
Sinterklaas

Tip: Gratis bellen met Sinterklaas

  • 2 weken geleden
  • 2 minuten lezen